Esports

Destacada actuació del cambrilenc Edu Oriol en la pretemporada del Barça per Àsia

Per Berta Ruiz

Edu Oriol amb la samarreta del Barça i Joan Oriol amb la samarreta del Vila-real, el juliol de l'any passat a Cambrils

Els germans Oriol –Edu i Joan– es troben immersos en les respectives pretemporades dels seus equips, el FC Barcelona i el Vila-real. Per un costat, l'Edu està realitzant la pretemporada amb el primer equip del Barça en la seva gira per Àsia, mentre que el Joan va finalitzar fa uns dies la gira de l'equip castellonenc per Europa. Enguany, els dos cambrilencs canvien de categoria i segueixen amb la seva meteòrica trajectòria esportiva. Aquesta temporada 2010-2011, el Joan Oriol formarà part de la plantilla del primer equip del Vila-real i per tant farà el salt del filial –Vila-real B– al primer equip i de la Segona Divisió A a la Primera Divisió del futbol espanyol. Per altra banda, l'Edu Oriol seguirà en la plantilla del Barça Atlètic –sota les ordres de Luis Enrique– i jugarà a la Segona Divisió A després de l'ascens aconseguit al final de la passada campanya.

Edu Oriol, de gira per Àsia amb el primer equip del Barça

El passat 19 de juliol va arrencar la pretemporada del primer equip del FC Barcelona. En aquestes primeres setmanes de sessions d'entrenaments, Josep Guardiola està comptant amb una nombrosa presència de jugadors del filial, entre els quals hi el cambrilenc Edu Oriol. En el primer partit de la pretemporada, el 29 de juliol, el Barça va enfrontar-se al Valerenga noruec. En aquest partit, el cambrilenc va disputar els segons 45 minuts del partit. En aquests minuts, l'Edu va col·locar una bona centrada a l'àrea que va ser rematada a gol per Keita. El jugador cambrilenc també va disposar d'algunes ocasions de gol, tot i que no va encetar de cara a porteria. El resultat final va ser de 2 a 4. D'altra banda, en el partit d'ahir dimecres contra un combinat de jugadors de la K-League de Corea del Sud, Edu Oriol va sortir en l'onze inicial i va quallar una destacada actuació. De fet, gràcies a una bona assistència del cambrilenc en el minut 43, Messi feia l'empat a 2. Finalment, el Barça va endur-se la victòria per 2 a 5. El bon partit d'Oriol va quedar palès en les diferents cròniques dels diaris esportius Sport i El Mundo Deportivo. Precisament, El Mundo Deportivo ha penjat una enquesta a la seva pàgina web sobre quin havia estat el jugador del filial més destacat. Les opcions són Jonatan Dos Santos, Edu Oriol, Tello, Jonathan Soriano i Nolito.

Després d'aquesta estada a Corea del Sud, l'expedició blaugrana ha viatjat fins a Pequín, on diumenge s'enfrontarà al Goan. L'equip tornarà a Barcelona el proper dilluns, i l'endemà l'Edu Oriol s'incorporarà al Barça Atlètic.

Joan Oriol, al primer equip del Vila-real

Per altra banda, Joan Oriol va iniciar la pretemporada amb el primer equip del Vila-real el passat 12 de juliol. L'equip groc va marxar cap a terres irlandeses, on el 24 de juliol va enfrontar-se a l'Athlone Town de la primera divisió d'Irlanda, mentre que dos dies després van jugar un altre amistós. El dia 28 de juliol, l'equip va viatjar fins a Londres, on van disputar un nou partit davant el Tottenham. El jugador cambrilenc va disputar 85 minuts del partit. Finalment, el dia 31 de juliol, el Vila-real va volar fins a Polònia on va enfrontar-se al Lechia Gdansk. Després d'aquesta minigira per Europa, el passat cap de setmana l'equip castellonenc va arribar a Vila-real, on aquests dies segueix amb la seva preparació. De fet, un dels primers esculls de la nova temporada serà la fase prèvia de l'Europa League, abans anomenada copa de la UEFA.

Aquesta propera temporada 2010-2011, el jugador cambrilenc serà un integrant més del primer equip i farà el gran salt a la Primera Divisió del futbol espanyol. Joan Oriol, que ocupa la posició de lateral esquerre, ha tingut diverses ofertes del Deportivo de la Corunya o del Saragossa, tot i que l'entrenador del Vila-real –Juan Carlos Garrido– va decidir que es quedés enguany sota les seves ordres.

Aquest proper diumenge 8 d'agost a l'estadi del Madrigal, l'equip es presentarà davant de l'afició i s'enfrontarà al Besiktas turc.

Comenta aquest article