Informació general

Els turistes gasten menys diners que altres anys als establiments hotelers de la Costa Daurada

Per Redacció

Imatge d'aquest mes de juliol, amb la platja del Regueral plena de parasols

L'ocupació hotelera als establiments de la Costa Daurada central ha estat del 82%, segons un primer avanç provisional facilitat per l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada a l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. Aquesta xifra suposa 3 punts més que l'assolida l'any passat. Segons el vicepresident de l'entitat, Joan Antoni Padró, "això és degut a que per part del sector s'han realitzat ofertes de preus molt atrevides, una qüestió que tot i que ha propiciat que vingués més gent, ha fet que les recaptacions a nivell de negoci s'hagin vist afectades".

Així mateix, segons Padró, "el turista gasta menys diners en els establiments dels hotels, bars, restaurants, botigues", per la qual cosa "podem dir que el 'pocket money' o diner de butxaca per gastar durant les vacances ha disminuït". De cara a l"agost, tot i que no es disposa de dades de previsió concretes per part de l'Observatori, segons Padró, "creiem que podem tenir una primera quinzena bona". A partir de la segona quinzena, concretament, la tercera setmana, l'ocupació podria baixar per remuntar de nou la quarta setmana i última del mes i mantenir-se fins al primer cap de setmana de setembre.

Les ofertes que es fan a nivell de preus, així com la tendència a reservar cada cop més a darrera hora fan que es faci difícil poder fer previsions fiables. Cal destacar que el turisme que ens visita és familiar i que la procedència majoritària continua essent d'origen britànic, tot i que aquest ha baixat una mica. Per contra, el turisme rus ha tingut una pujada destacable.

Comenta aquest article