Societat

El Barri Antic viu les seves festes amb més participació que mai

Per Raquel Samaniego

M. Dolors Siuró i Martí va ser l'encarregada d'oferir el pregó de les festes del Barri Antic

Nombrosos veïns del Barri Antic han participat enguany en les festes del barri. Va ser el divendres a la tarda quan van iniciar-se les activitats a la plaça d'Espanya, amb la canalla com a protagonista. A les sis de la tarda, en un acte en col·laboració amb la Nit d'Artistes de Cambrils —NAC—, començava el festival de jocs tradicionals 'El burro dels Jocs', en què nens i nenes van gaudir de moltes activitats dirigides especialment per ells.

Poques hores després, a partir de les 22 hores, va ser la M. Dolors Siuró i Martí la protagonista de les festes, ja que va ser l'encarregada d'oferir el pregó. En el seu discurs, la M. Dolors va recordar a tots els presents la seva vida al barri, on va viure durant la major part dels seus anys. Seguidament, hi va haver cantada d'havaneres amb coca i rom cremat per a tothom. A la mitja part d'aquesta cantada, la junta va fer entrega d'una planta als veïns del barri que tenen a les façanes de les seves cases algun motiu ornamental destacat. El reconeixement va ser per Ramiro Fornés, per la seva barana del carrer de les Creus; per Lluís Recasens, per la bugambília de la plaça d'Espanya; per Camí Bas, per l'esgrafiat del carrer Major; per la família Grau, pel picaporta que hi ha al carrer de l'Hospital; per la Núria Baiges, pel porxo original de la plaça d'Espanya; per l'Eva Rodríguez, per l'aparador de la botiga Tarambana que hi ha al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer; i per últim, per la M. Dolors Francesch, per la corriola de fusta que hi ha al carrer de les Creus.

Més participació al sopar al carrer
 
Eren les 21 hores quan totes les taules ja estaven muntades a diferents espais del Barri Antic. Tant a la plaça d'Espanya, com al passeig d'Albert, o al pinar de la plaça del Setge. Qualsevol lloc era bo per treure les taules i sopar a cel ras. Segons ha explicat una de les representants de la junta de veïns, Montse Cros, hi va haver més participació que mai, destacant una taula del passeig en la que hi havia una setantena de persones. Després del sopar, l'orquestra Samana va fer que tothom ballés fins les tres de la matinada. Una de les novetats d'enguany va ser la rifa d'un pernil entre tots els socis de l'associació, que ara mateix compta amb uns 215 veïns. Ja per últim, ahir diumenge, a la plaça d'Espanya, es va fer un espectacle per a grans i petits a partir de les 19 hores, que va aplegar quasi a unes 200 persones.

Comenta aquest article