Cultura

Els alumnes del Cor Infantil Guillem Fortuny presenten la cantata "El gran alquimista" al Festival de Música

Per Gerard Ballester

Els nens i nenes del Cor Guillem Fortuny van actuar als Jardins del Parc Samà el passat divendres

El passat divendres dia 30 de juliol, dintre de la programació que ofereix el 36è Festival de Música de Cambrils, el Cor Infantil Guillem Fortuny va actuar als jardins del Parc Samà. Com a proposta es presentava la cantata El gran alquimista, produïda per l'Auditori de Barcelona i en aquest cas dirigida per Carolina Morales i acompanyada juntament amb la formació de músics In Tempo Ensemble.

Prop d'una cinquantena de nens i nenes de primària, que conformen el Cor Infantil, van gaudir de l'oportunitat de mostrar el seu treball en aquest nou espai. El Cor es creà l'any 2007 amb l'objectiu de consolidar l'oferta de sensibilització musical i artística de l'Escola Guillem Fortuny. D'aleshores ençà, ha participat en concerts al Palau de la Música Catalana, l'Auditori Josep Carreres de Vila-seca, entre d'altres.

Com a mètode complementari per preparar la cantata, els petits cantors van fer estada en unes colònies musicals d'una setmana de durada que combinaven les activitats de lleure, com ara tallers de percussió entre d'altres, amb la preparació del Gran Alquimista. Durant la setmana prèvia a l'actuació, també es requeriren un parell d'assajos més conjuntament amb la formació de músics professionals In Tempo Ensemble.

La cantata ens revela com l'alquimista i els seus quatre follets volen obtenir la Pedra Filosofal. I a mesura que ho intenten van resolent enigmes i descobreixen els diversos elements que conformen la música, la melodia, el ritme, l'harmonia i la polifonia. Mitjançant les vuit cançons que componen la cantata: Cançó de la Coca de la Felicitat, Cançó del vol de l'alosa, Cançó del degoteig de rosada, Cançó del vent i del mar, per citar-ne algunes; i juntament amb una selecció de nou instruments molt encertada, d'entre els quals s'hi inclouen el fagot, l'oboè o fins i tot l'arpa, s'aconsegueix crear el clima idoni per traslladar el públic cap als diferents espais que ens relata la narració de la mà de Rat Cebrián i Núria Carazo.

Comenta aquest article