Esports

Cambrils acull la segona edició del curs autonòmic d'entrenadors de patinatge artístic

Per Berta Ruiz

Al fons de la imatge, la professora Sílvia Duran, tècnica nacional de patinatge en la modalitat de parelles de dansa. Al davant, una parella d'alumnes seus del Vendrell que van fer una demostració durant la classe pràctica

Al llarg de tota la setmana passada, del 26 al 30 de juliol, el Palau Municipal d'Esports de Cambrils va ser l'escenari del curs autonòmic d'entrenadors de patinatge artístic, organitzat pel Comitè Català de Patinatge Artístic de la Federació Catalana de Patinatge amb la col·laboració del Club Patí Cambrils i l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils.

En aquest curs, tal com va explicar la presidenta del Comitè Català de Patinatge Artístic –la cambrilenca Camí Mendoza– a Revista Cambrils Diari Digital, hi van participar un total de 35 monitors de patinatge artístic d'arreu de les quatre demarcacions de Catalunya. Per part del club cambrilenc hi van prendre part Judit Vicente i Núria Plana. "Tots els patinadors inscrits que estan aquí són monitors i aquest és un curs d'entrenadors, que és una titulació superior. A nivell territorial sempre es convoquen exàmens per a poder fer d'entrenador de base. Quan vols accedir a campionats de Catalunya o estatals com a entrenador es requereix tenir aquest títol d'entrenador autonòmic", va explicar Mendoza. De fet, després d'aquest curs impartit a Cambrils, els participants hauran de passar un examen aquest proper mes de setembre per poder obtenir la titulació d'entrenador autonòmic. A banda, segons va comentar Mendoza, també es requereix tenir un mínim d'experiència, tenir el títol de monitor i tenir 18 anys d'edat.

Curs teòric i pràctic

Al llarg de les diferents sessions, els patinadors participants van realitzar diferents assignatures i modalitats, tant pràctiques com teòriques. Les classes de teoria es van impartir al Casal Municipal de la Gent Gran, mentre que les classes pràctiques es van realitzar a les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports.

L'any 2007, la Federació Catalana de Patinatge va organitzar el primer curs d'aquestes característiques i enguany, Cambrils ha acollit la segona edició d'aquest curs d'entrenadors. Segons Camí Mendoza, "després de 3 anys, enguany ja hi havia necessitat de fer-ho, perquè cada vegada hi ha més monitors, però d'entrenadors també en fan falta. Per a que hi hagi bons patinadors també cal que els monitors estiguin ben formats".

Comenta aquest article