Informació general

El Biblioparc al Parc del Pinaret, una manera divertida de gaudir de la lectura a l'estiu

Per Berta Ruiz

L'aula verda és la biblioteca del Biblioparc al Parc del Pinaret

Durant l'estiu, la Biblioteca Municipal de Cambrils no s'atura i segueix amb les seves activitats destinades al foment i la difusió de la lectura entre els més petits. Una de les propostes més consolidades i amb major acceptació entre els lectors més menuts és el Biblioparc, que des de fa tres anys es realitza totes les tardes d'estiu al Parc del Pinaret.

A l'aula verda del parc, els lectors, tant grans com petits, poden consultar llibres, revistes o diaris, llegir una estona a la fresca, dibuixar o realitzar diferents tallers i jocs relacionats amb la lectura. També es poden seguir realitzant préstecs de qualsevol tipus de document, tal com es fa habitualment a la Biblioteca Municipal. A banda, tots els dilluns, dimecres i divendres a partir de les 19 hores, els més joves poden gaudir de sessions de contacontes amb Sílvia Palazón. Els dimarts hi ha sessions de lectura, mentre que els dijous s'organitzen diferents tallers o gimcanes. L'horari del Biblioparc és de dilluns a divendres de les 17.30 a les 20.30 hores.

"Doctorat en dolenteria" a la Biblioteca Municipal

A banda del Biblioparc, la Biblioteca Municipal també ofereix diferents activitats per a la canalla. Un any més, la Biblioteca convida a llegir i a jugar amb el Joc de l'estiu. En aquesta edició, els protagonistes són els dolents dels contes: els llocs, les bruixes o els ogres. El joc està dividit en tres quinzenes, cadascuna dedicada a un personatge diferent i a l'inici de cada quinzena es realitza un taller, en el qual s'entrega una butlleta a cada participant. Per guanyar el diploma d'aprenent, els participants han de respondre una pregunta de la butlleta i fer un mínim de 10 préstecs de llibres proposats. Aquells que tinguin tres diplomes obtindran el títol de "Doctorat en dolenteria".

Aquest proper dilluns 2 d'agost s'encetarà la tercera i última quinzena, fins el dia 15 d'agost. En aquesta també es realitzarà un taller anomenat "Tinc molta gana!", que tindrà lloc el dilluns 2 d'agost entre les 10 i les 11.30 hores a càrrec de Sílvia Palazón.

Un moment de la sessió de contacontes, ahir a la tarda

Comenta aquest article