Informació general

S'intensifica la campanya per eradicar el top manta amb informació als botiguers i als vianants

Per Redacció

El cartell informatiu s'ha instal·lat al passeig Marítim i a les zones de ponent i de llevant

La Policia Local de Cambrils continua en la seva lluita contra la venda ambulant. Aquest estiu, la regidoria de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Cambrils i la Unió de Botiguers han posat nom a la campanya que pretén educar i conscienciar sobre les conseqüències d’adquirir productes provinents de la venda il·legal. Sota el nom 'Game Over', la iniciativa contempla diverses accions encaminades a explicar als possibles compradors i compradores com aquesta pràctica fa créixer les màfies i destrueix el petit comerç.

Des del 14 de juliol, agents especialitzats visiten tots els comerços del municipi amb informació de primera mà sobre la campanya. Els botiguers són informats sobre les accions que la policia està duent a terme i sobre l’ordenança municipal que prohibeix la venda ambulant, sancions i eines per a combatre-la. Aquest és el primer pas que la Policia Local de Cambrils dóna amb la finalitat d’assessorar als comerciants. Amb aquesta informació, són els propis botiguers els que es converteixen en els principals prescriptors de la campanya, explicant als seus clients què provoca la compra de productes provinents de la venda ambulant il·legal i com els afecta.

Més de 400 botigues

Fins al moment, els porta a porta han arribat fins a 438 establiments comercials i 16 comunitats de propietaris; tot i que s’estendrà a totes les botigues de la ciutat. Igualment, s’aprofita la avinentesa per a presentar el 092, telèfon d’emergències de la Policia Local de Cambrils, que permet contactar de manera ràpida i eficaç amb el cos de seguretat.  

Junt amb les visites, la campanya també preveu el repartiment de tríptics informatius amb la imatge promocional. El format, amb un to informal, tracta diferents aspectes de la venda il·legal, entre ells, com es perjudica al petit comerç, les sancions que poden imputar-se a comprador i venedor i el incompliment dels drets dels consumidors amb aquesta pràctica. És una popular figura dels videojocs dels 90 l’encarregada d’il·lustrar la metàfora d’una màfia creixent que, de no parar-la, acabarà menjant-se la totalitat del petit comerç.

On trobar-los

Els tríptics, editats en català, castellà i anglès, poden trobar-se als diferents centres cívics de la ciutat, al Centre Cultural i Ocupacional; al Patronat de Turisme; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i a les diferents botigues i comerços de Cambrils. Per últim, s’ha instal·lat al Passeig Marítim, a les zones de llevant i ponent, cartells informatius per a vianants que especifiquen la prohibició de la venda ambulant, així com la d’adquirir productes d’aquests format. S’especifica, igualment, l’escassa ajuda que es proporciona a la situació dels immigrants, així com les sancions, que poden arribar als 300 euros, i conseqüències derivades d’aquesta pràctica, tals com la consolidació de les màfies que es dediquen a la falsificació de productes; la de la desaparició del petit comerç i la pèrdua de llocs de treball.

Comenta aquest article