Esports

Una trentena de joves jugadors participen en el primer campus formatiu de futbol del FC Cambrils

Per Berta Ruiz

Jugadors participants en el campus del FC Cambrils, juntament amb els monitors Santi Acedo, Dani Robles i Jordi Llorens

El FC Cambrils ha organitzat aquest estiu per primera vegada, un campus formatiu de futbol de base adreçat a joves jugadors. El passat 15 de juliol als camps municipals de futbol es van iniciar les jornades d'entrenament, les quals s'allargaran fins a finals d'aquesta setmana, quan finalitzaran les sessions formatives. En aquesta primera edició, el campus del FC Cambrils compta amb un total de 32 jugadors d'entre els 4 i els 15 anys.

Tal com ha comentat el coordinador del campus del FC Cambrils i també jugador del primer equip –Dani Robles– la idea de posar en marxa aquest campus formatiu va sorgir a principis d'aquest any, quan des del club es va decidir començar a muntar l'escola de futbol de base. "Va sortir aquesta iniciativa per tal que els nens vinguessin aquí i a banda, s'apuntessin tant al campus formatiu com al futbol de base del Cambrils. L'acolliment ha estat força bo, ja que han vingut un total de 32 nens –entre els quals hi ha dues nenes d'11 anys– de Cambrils i també d'altres poblacions de l'entorn".

Convivència futbolística

Pel que fa a les activitats que es realitzen al campus formatiu del FC Cambrils, aquestes se centren al llarg de la jornada matinal, en un horari de 9 a 14 hores. S'han format tres grups per edats, de 4 a 7 anys, de 8 a 11 anys i de 12 a 15 anys, cadascun dels quals disposa d'un monitor. Segons ha explicat Robles, "totes les activitats que fem són de futbol, tot i que pels més petits també s'organitzen alguns jocs. A mig matí fem una parada per esmorzar i també portem una peça de fruita per a cada jugador. L'objectiu principal del campus és que els jugadors, tant nens com nenes, convisquin gaudint del futbol, i a nivell futbolístic aprenguin diferents aspectes tècnics, una mica de tàctica i sobretot que s'ho passin bé". De cara a l'any vinent, segons Robles, l'objectiu serà seguir creixent. De fet, el proper estiu, el FC Cambrils ja tindrà en funcionament els seus diferents equips de futbol de base.

En aquesta primera edició, el campus té quatre monitors, tots ells jugadors del primer equip: Santi Acedo i Dani Robles com a coordinadors, juntament amb Jordi Llorens i Iván Robles.

El reusenc Jaume Jardí fa les proves al FC Barcelona

Un dels jugadors que aquest estiu està participant en el campus formatiu del FC Cambrils és el reusenc Jaume Jardí. Aquesta jove promesa futbolística té 8 anys d'edat, viu a Reus i forma part dels equips de base de La Pastoreta de Reus. A finals de juny, el jove jugador va realitzar les proves per poder entrar a formar part dels equips inferiors del FC Barcelona, concretament a l'equip prebenjamí. Jaume Jardí, que ahir mateix participava en els entrenaments del campus del club cambrilenc, assegurava que encara està a l'espera de conèixer si l'acceptaran o no al Barça. En cas afirmatiu, hauria de desplaçar-se dos cops per setmana als entrenaments a Barcelona.

El reusenc Jaume Jardí, que està participant el campus del FC Cambrils, ha realitzat recentment les proves per poder accedir als equips de base del FC Barcelona

Comenta aquest article