Informació general

S'inicien els treballs previs a les obres del pàrquing de la plaça de l'Ajuntament

Per Raquel Samaniego

Aspecte que presentava la plaça de l'Ajuntament ahir a la tarda

Avui mateix s'han iniciat els treballs previs a l'inici de les obres del pàrquing subterrani situat a la plaça de l'Ajuntament. De fet, ahir dilluns ja es va impedir el pas dels vehicles, tot i que avui encara quedaven alguns vehicles estacionats.

L'aparcament comptarà amb dues plantes subterrànies. La primera tindrà capacitat per a 145 vehicles, i la segona per a 155, arribant així a la xifra total de 300 places. Aquestes dimensions permeten, per tant, que hi hagi aparcaments de rotació de vehicles i altres de lloguer. El pàrquing disposarà al seu exterior d'un indicador de places lliures i ocupades, i també comptarà amb reconeixement de matrícula a l'entrada. Aquest accés al subterrani es farà des de la banda de l'hospital, i la sortida serà per la banda de l'Institut Cambrils.

Les obres aniran a càrrec de l'empresa constructora Estacionament Centre Direccional S.A., que és filial de Dragados. Aquests treballs de construcció tindran una durada d'uns 13 mesos, motiu pel qual els treballs s'enllestirien a finals de l'estiu de l'any 2011. A partir d'aleshores, l'empresa tindrà la concessió de l'explotació de l'aparcament durant 40 anys. La inversió total per tirar endavant aquesta obra és de quatre milions d'euros, segons va assenyalar el regidor d'Obra Pública –Joan Mas– fa uns dies a Revista Cambrils Diari Digital.

L'aparcament alternatiu a aquest espai es trobarà al descampat que hi ha darrere de l'hospital i pels carrers de la nova urbanització de la Fontcoberta de Vinyols, tot i que actualment aquests carrers encara estan tancats.

Comenta aquest article