Informació general

L'Ajuntament es compromet a tenir enllestida la facultat d'INEFC pel setembre de 2012

Per Raquel Samaniego

Aspecte d'una de les façanes de l'edifici d'INEFC, que es construirà proper a la zona esportiva
Aspecte d'una de les façanes de l'edifici d'INEFC, que es construirà proper a la zona esportiva | Cedida

La passada setmana, l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el director general d'INEFC, Andreu Camps, es van reunir per posar sobre la taula importants qüestions com és la forma de finançament de l'equipament universitari que ha de construir-se a Cambrils o la data de l'inici de les classes. Segons va explicar Benaiges a Revista Cambrils Diari Digital, s'ha establert que els 80 alumnes que han de començar la seva formació a Cambrils ho facin al setembre de 2012, amb l'edifici completament finalitzat. "Tenim més de dos anys per construir la facultat, tot i que en un primer moment també els vam proposar que, si volien començar el proper curs 2011-2012, podrien utilitzar els mòduls prefabricats que hi ha a l'Escola la Bòbila, o també les aules del Centre Cultural, per exemple", manifestava Benaiges. Tot i així, afirmava que Camps va preferir iniciar les classes al 2012.

Fórmules de finançament

En aquesta trobada, un dels aspectes indiscutibles a tractar era la fórmula de finançament. Es van parlar de tres opcions: primer, del pagament al 100% de l'equipament per part de l'Ajuntament o de les seves empreses; segon, d'una aportació extraordinària per part de la Generalitat en forma de subvenció per acompanyar la facultat amb nous equipaments com una piscina, pavellons o altres espais necessaris; i tercer, un tipus de finançament que permetria al sector privat gestionar a l'entorn de l'INEFC un altre tipus d'activitat com pot ser un centre d'aigües, centres específics de salut, etc. "Aquest sector privat hauria de signar un conveni de col·laboració amb INEFC, que ajudaria a pagar part d'aquest edifici", assegurava l'alcalde.

Ja per últim, Benaiges i Camps van parlar de la redacció del conveni, que hauria de signar-se per totes les bandes, incloent el Club Nàutic de Cambrils. Recordem que la seu d'INEFC és compartida amb la població d'Amposta, capital del Montsià, que també albergarà diversos esports com són l'esgrima, el rem, el piragüisme, l'handbol o l'atletisme. Cambrils, com a punts forts, comptarà amb esports com la vela, patinatge, tir olímpic i tir amb arc, golf, tennis o hípica.

Comenta aquest article