Informació general

El festival Cambrirock té els dies comptats en l'actual zona del Pinaret

Per Raquel Samaniego

El Cambrirock aplega any rere any una gran afluència de públic a la zona del Pinaret

Són diversos anys els que porten els veïns de la zona del Pinaret i del Nou Cambrils queixant-se del volum i del soroll que els impedeix dormir durant quatre dies. El Cambrirock és un festival que any rere any aplega molt més públic i que es consolida com un dels certàmens més importants i destacats del territori, però sembla que aviat pot canviar d'ubicació. Ja l'any passat, per intentar que el volum no afectés tant als veïns del Pinaret, van col·locar l'escenari més desviat per evitar més molèsties, però tot i així els soroll continuava sent important.

L'espai que té actualment aquesta zona del Pinaret és de 6.000 metres quadrats, però la nova superfície compta amb 15.000, ubicada a un polígon fora del nucli urbà de Cambrils. Així ho assegurava ahir el regidor de Festes i Joventut, Jordi Savall, que també va indicar que enguany havia estat impossible canviar de lloc perquè es tracta d'un terreny privat i "no és moment per fer aquesta despesa, ja que s'hauria de pagar un lloguer i, a més, fer totes les obres de soterrar serveis com l'aigua o l'electre". Segons va apuntar també, és un bon lloc perquè l'accés "és molt bo" i es pot doblar la capacitat de persones que té ara l'espai actual. 

Tot i així, el proper maig de 2011 hi hauran eleccions i encara està tot en l'aire. A més, com destacava Savall, a la zona del Pinaret ben aviat d'hauran de construir noves carreteres i les cases continuaran construint-se fins arribar al nivell de la nova zona esportiva. Tots aquests aspectes, conjuntament amb les queixes, faran que finalment el Cambrirock hagi de celebrar-se en un nou emplaçament.

Comenta aquest article