Camp

ERC denuncia que l'Estat torna a marginar la demarcació de Tarragona amb la retallada d'inversió en infraestructures

Per Redacció

S'endarreriran els treballs de l'A7 al nord d'Altafulla i al sud de l'Hospitalet de l'Infant

El Ministeri de Foment espanyol, tal com va anunciar ahir el ministre José Blanco, suspendrà o endarrerirà quatre anys l'execució de 220 contractes de carreteres i de ferrocarrils, el que significa un 20 % de les 1.166 actuacions de més d'un milió d'euros que actualment estan programades o s'estan executant. En aquest pla d'austeritat i retallada pressupostària es preveu la rescissió de contracte de cinc grans obres previstes a Catalunya. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, aquesta rescissió afecta al quart tram de l'autovia A-27, entre Valls i Montblanc, així com també a la continuació de l'autovia A7 al nord d'Altafulla i al sud de l'Hospitalet de l'Infant. A banda d'això, el ministre de Foment també va assegurar ahir que no es planteja rescatar cap peatge.
Fora de la demarcació de Tarragona cal assenyalar l'endarreriment de l'arribada del ferrocarril a l'aeroport del Prat, dins de les obres més significatives que es veuen afectades.

ERC denuncia que l'Estat torna a marginar la demarcació de Tarragona

La Federació del Camp de Tarragona i Ebre d'ERC va emetre ahir un comunicat en el que denuncia que el govern de l'Estat "discrimina Catalunya i perpetua el greuge històric que significa ser la comunitat autònoma que més quilòmetres de peatge té a l'Estat i que més anys porta pagant-los".
Pel que fa a l'autovia A-27, ERC acusa el PSOE de convertir aquesta autovia en "l'engany més gran als contribuents només equiparable al nyap dels governs del PP amb les obres de l'AVE pels túnels de Montblanc. Un nyap que ha suposat invertir 115 milions d'euros més dels previstos per reforçar els túnels i per apuntalar el viaducte de Montblanc".

Comenta aquest article