Informació general

La plaça de l'Ajuntament es tancarà el proper dilluns per iniciar les obres del pàrquing soterrani

Per Raquel Samaniego

Aspecte actual de la plaça de l'Ajuntament, amb tot l'aparcament ple de vehicles

La plaça de l'Ajuntament com la coneixem fins ara té els dies comptats. El proper dilluns, dia 19, es tancarà al trànsit aquesta superfície de 4.000 metres quadrats que funciona com aparcament per als usuaris dels nombrosos equipaments que hi ha a la zona direccional, com és el propi consistori, l'hospital, el pavelló d'esports o l'institut Cambrils. Segons ha indicat el regidor d'Obres Públiques, Joan Mas, demà divendres es té previst donar la llicència a l'empresa constructora Estacionament Centre Direccional S.A., que és filial de Dragados, i que ja el mateix dilluns es tancarà la plaça per iniciar les primeres tasques de construcció.

L'aparcament comptarà amb dues plantes soterrànies. La primera tindrà capacitat per a 145 vehicles, i la segona per a 155, arribant així a la xifra total de 300 places. Aquestes dimensions permeten, per tant, que hi hagi aparcaments de rotació de vehicles i altres de lloguer. El pàrquing disposarà al seu exterior d'un indicador de places lliures i ocupades, i també comptarà amb reconeixement de matrícula a l'entrada. Aquest accés al subterrani es farà des de la banda de l'hospital, i la sortida serà per la banda de l'Institut Cambrils.

Una inversió total de 4 milions d'euros

Les obres duraran previsiblement 13 mesos, motiu pel qual els treballs s'enllestirien a finals de l'estiu de l'any 2011. A partir d'aleshores, l'empresa tindrà la concessió de l'explotació de l'aparcament durant 40 anys. La inversió total per tirar endavant aquesta obra és de quatre milions d'euros. S'ha de destacar, també, que aquest ha estat el tercer intent del consistori de fer l'aparcament, ja que fins en dues ocasions anteriors, el concurs havia quedat desert per la falta de liquiditat de les empreses constructores. Després d'aquest període d'obres es faria la urbanització de la plaça, que anirà a càrrec de l'Ajuntament.

L'aparcament alternatiu

Són molts els vehicles que circulen per aquella zona diàriament. Per això, l'aparcament alternatiu es trobarà al descampat que hi ha darrera de l'hospital i pels carrers de la nova urbanització de la Fontcoberta de Vinyols. Segons Joan Mas, l'Ajuntament veí obrirà els carrers per què tothom que vulgui pugui estacionar el seu vehicle.

Comenta aquest article