Informació general

Els darrers treballs de la zona esportiva del Parc del Pinaret s'enllestiran al setembre

Per Raquel Samaniego

Aspecte del circuit d'educació vial que s'ha construït a la zona esportiva del Pinaret

A simple vista està tot enllestit. Però són diversos els detalls que falten per donar per finalitzades les obres de la zona esportiva del Parc del Pinaret. Segons ha indicat el regidor d'Obres Públiques a Revista Cambrils Diari Digital, Joan Mas, encara no disposen del rocòdrom, i tampoc s'han instal·lat els jocs infantils, els semàfors del circuit d'educació vial o l'skate park. A l'inici de les obres es tenia previst inaugurar la zona esportiva aquest passat mes de juny o a principis de juliol, però el retard de la fàbrica ha fet que l'obertura s'allargui fins al setembre.

"Ara estan acabant últims retocs, i quan hagi arribat tot el mobiliari, el ficarem tot just abans de inaugurar. Ara, però, s'ha de tenir en compte que moltes empreses de construcció fan vacances a l'agost i per això no podrem obrir l'equipament com teníem previst", explica Mas. En aquest emplaçament es podran practicar esports que fins ara no tenien un equipament a Cambrils, com poden ser les bitlles catalanes, l'skate o l'escalada. També compta amb el circuit d'educació vial —que abans ja estava a l'antic Parc del Pinaret—, amb una pista poliesportiva i una pista de petanca. Tot està delimitat per una reixa que separa la zona verda del Parc de la zona d'esports, ja que tindran diferents horaris.
Mentre que el parc es tancarà quan caigui el sol, la zona esportiva romandrà oberta segons la demanda que la gent faci de l'espai.

Aquesta hectàrea se suma a les 3,5 que ocupa actualment el parc, en el que predomina la zona verda. Aquesta àrea d'esports està situada a la part nord del parc, a tocar de l'avinguda de Charles Darwin, i sota de les actuals instal·lacions esportives i de la futura estació de trens. Aquesta obra té un pressupost d'1,2 milions d'euros, que s'incrementarà sobre un 10% degut als treballs de compactació del subsòl que es van fer inicialment, ja que antigament aquell lloc era un abocament de runa. El pressupost va ser finançat el 2009 pel Pla d'Obres i Serveis (PUOSC) amb 1.087.826 euros, i la resta per l'Ajuntament de Cambrils.

En primer terme, les pistes de bitlles i, darrera, la pista poliesportiva

Comenta aquest article