Informació general

Cambrils i Amposta compartiran la seu dels estudis de l'INEFC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Per Berta Ruiz

Imatge virtual d'una part de la façana de la facultat que s'ha de construir a la zona esportiva

Cambrils i Amposta compartiran la nova seu dels estudis universitaris de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta va ser la decisió "salomònica" que el consell rector de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va prendre ahir al migdia a Barcelona després d'avaluar les diferents candidatures presentades per un total de set municipis. Tant Cambrils com Amposta eren les dues candidatures més ben posicionades i finalment, ambdues compartiran aquests estudis després de mantenir un intens pols en les darreres setmanes. Recordem que tant Amposta com l'Hospitalet de l'Infant –un altre dels municipis candidats– van manifestar públicament les seves queixes respecte al suposat "tracte de favor" que estava rebent la candidatura cambrilenca tant per part del vicepresident de la Generalitat de Catalunya –Josep-Lluís Carod Rovira– com pel delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté.

Satisfacció en la delegació cambrilenca

Després de confirmar-se l'elecció de Cambrils i Amposta, tant l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– com el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– es mostraven ahir satisfets per aquest anunci, ja que l'objectiu principal era que Cambrils fos seu universitària. Una fita, que tal com va manifestar Benaiges ja s'ha assolit. Segons va dir Benaiges, "el més positiu és que Cambrils tindrà una facultat de l'INEFC, i això és el que millor podem valorar. Encara ha de definir-se quin serà el paper que jugarà tant Cambrils com Amposta en relació a la distribució dels estudis. Sembla ser que Cambrils tindrà l'espai físic de l'aulari, és a dir, la facultat, mentre que Amposta podria acollir les especialitats al seu centre de tecnificació". És a dir, determinades especialitats s'impartirien a Cambrils i d'altres a Amposta. Recordem que la capital del Montsià compta amb un centre de tecnificació esportiva en el qual s'imparteixen esports com l'esgrima, el rem, el piragüisme, l'handbol o l'atletisme.

L'alcalde cambrilenc es mostrava content per l'objectiu assolit, tot i que tal com va comentar, tant Cambrils com Amposta perseguien assolir tota la facultat. No obstant, va dir que "entenc que si apostem pel país i pel territori no és una mala proposta. Ara hem de treballar per veure com som capaços de tirar-ho endavant en el temps que ens hem proposat i buscar de manera definitiva el finaçament. Tot plegat representa un esforç per la ciutat, ja que és un projecte que suposarà sacrificis, però deixar passar aquesta oportunitat era imperdonable".

"Cambrils tindrà un major pes"

Per la seva part, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– també es va mostrar molt satisfet per l'elecció cambrilenca. Recasens va explicar que "des del consell rector s'ha cregut oportú atorgar la seu a ambdues ciutats donat el seu potencial, tot i que Cambrils tindrà un major pes". El regidor d'Esports va dir, "estem molt contents, perquè per primer cop som ciutat universitària i el que es pretén amb aquestes dues seus és aprofitar el potencial i els punts forts que tenen ambdues ciutats. Crec que la solució és correcta per a tot el territori, i ara s'haurà de veure com es fa i com es plasma damunt del paper".

Després de l'anunci d'ahir, tant Cambrils com Amposta hauran de fer públic si accepten o no aquest projecte en comú. L'alcalde de Cambrils va anunciar que Cambrils seguirà endavant amb tot plegat. A partir d'aquí s'encetaran reunions amb l'Ajuntament d'Amposta i amb la direcció d'INEFC per tal de plasmar el projecte definitiu i el pla d'estudis que assumirà cada seu.

El delegat del Govern celebra que Cambrils esdevingui seu dels estudis d'INEFC

Per altra banda, el delegat del Govern a Tarragona –Xavier Sabaté– també ha manifestat la seva satisfacció que Cambrils esdevingui seu dels estudis de l'INEFC, "el de Cambrils és un projecte potent i sòlid en un territori amb oportunitats com és el Camp de Tarragona". També ha valorat positivament que es comparteixi seu amb el municipi ebrenc, ja que segons ha dit, "la seu compartida dels estudis superiors d'educació física demostra el dinamisme de dues ciutats, però també el de dos àmbits territorials de les comarques del sud de Catalunya". Recordem que en la presentació de la candidatura cambrilenca, a la delegació del Govern a Tarragona el passat 9 de juny, Robert Benaiges es va comprometre a finançar el nou edifici d'INEFC amb un pressupost d'entre 6 i 7 milions d'euros, mentre que la resta d'inversions s'executarien en un període de 10 anys i tindrien un cost d'uns 25 milions d'euros.

Imatge d'una altra part de la façana de l'edifici envoltada per una zona verda

Comenta aquest article