Informació general

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, parla d'economia i política a Cambrils

Per Raquel Samaniego

D'esquerra a dreta, el secretari d’Organització de la Intercomarcal d’Unió a Tarragona, Martí Barberà; el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, el president de la Unió de Joves, Edgar Berengué, i la portaveu de CiU a Cambrils, Mercè Dalmau

Josep Antoni Duran i Lleida, president i portaveu del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, va ser ahir a Cambrils per oferir una conferència sobre la situació política i econòmica actual. A la sala d'actes del Centre Cultural no va quedar ni una cadira lliure a partir de les 19.30 hores, en aquest acte organitzat per la Unió de Joves de Cambrils. Segons va dir, que els joves siguin els organitzadors d'aquest acte és molt positiu, doncs "demostren que es preocupen per temes com la política o l'economia, quan avui dia hi ha molta gent que no ho té en compte".

La simbiosi entre política i societat

Duran i Lleida va fer una especial relació entre la política i la societat, manifestant que una es fonamenta en l'altra. "Per resoldre la situació actual —va dir— la política i l'economia necessiten el suport de la societat", referint-se a què "la crisi no es resoldrà si no és a partir de mesures polítiques que ajudin a emprenedors i a petits i mitjans empresaris a crear beneficis i riquesa. Respecte la política, ara la sentència del Tribunal Constitucional que ens retalla l'Estatut. Nosaltres hem de continuar lluitant però lògicament necessitem el suport de la societat, com bé van fer manifestant-se a Barcelona el passat dissabte". Per aquests motius, i altres, "ara més que mai seria hora de convocar eleccions a Catalunya per donar la paraula a la gent del carrer. Ara han de manifestar-se a les urnes".

Les retallades econòmiques, "desencertades"

Josep Antoni Duran i Lleida també va parlar d'economia. Segons va indicar, el govern central ha pres mesures per reduir el dèficit públic "desencertades", tot i que són necessàries. "No estic d'acord en congelar les pensions, com tampoc ho estic de la manera que s'ha retallat el sou als funcionaris. Aquestes mesures les ha pres el president Zapatero perquè abans s'ha gastat més del compte i des de fora l'han imposat reduir el dèficit públic". Tal com va explicar, el portaveu de CiU al Congrés considera que s'ha de gastar menys perquè "ens hem comportat com un país ric i hem gastat i viscut per sobre de les nostres necessitats. Per tant, el futur implicarà més sacrificis".

La sala d'actes es va quedar quasi petita per acollir tot el públic assistent a la conferència

Comenta aquest article