Esports

El Cambrils Grup les Barques aconsegueix finalitzar un dur raid al Segre

Per Redacció

Dos dels integrants del Cambrils Grup les Barques fent la prova de kaiak

El passat cap de setmana es va celebrar una nova prova de raids al Segre. Les altes temperatures que es van registrar van obligar a la majoria d’equips a abandonar i només dos dels 22 que van prendre sortida van poder finalitzar tot el recorregut. Es van superar els 35 graus i això va fer el raid extremadament dur. La prova va tenir sortida al Monestir de les Avellanes amb una prova de patins online. Els equips de la categoria Elit i Copa Catalana van sortir a les 7 del matí i els de Iniciació a les 9. Va continuar amb trekking i una dura etapa de BTT, que després de passar per l’ermita de Montalegre, els portava al pantà de Camarasa on es feia una etapa de kaiak - ferrada - kaiak.

Fins aquí els primers equips es trobaven molt junts i ja s’intuïa la duresa del recorregut, augmentada per la calor. L’equip HOKO era el primer a arribar a l’aigua mentre que els francesos de l’Absolue-Raid van remuntar llocs amb una excel·lent remada. Una via ferrada a Sant Urbà i dos rapeles de més de 35 metres tornava a portar als raiders a l’aigua. Aquí va començar la lluita entre Medilast Sport X-Team Lleida i l'Absolue Raid, que es van mantenir fins al final.

Només dos equips arriben en el temps reglamentari

En finalitzar el kaiak a la presa de l’embassament de Camarassa s’havia de creuar l’embassament per l’aigua i continuar amb un trekking fins el capdamunt de les parets de l’Extrem, passant per la cova del Tabac. En aquest punt els equips de van parar una estona per menjar i beure bé per afrontar l’última BTT amb una prova especial d’escalada. Només els dos equips abans esmentats van arribar abans de l’horari de tancament de la secció d’escalada i l’Absolue Raid va decidir fer-la i així reduir la distància que li portava el Medilast, però no va ser suficient. En tercer lloc va arribar l’equip Hoko després de més de 14 hores de cursa.

En Copa Catalana, l’estratègia, va donar la victòria al Sambari Xtrem per davant dels Collonuts Platja d'Aro i els 2.0 Cob. El Cambrils Grup les Barques va haver de conformar-se aconseguint acabar el raid i així poder puntuar i millorar un dels mals resultats de la temporada. Ja només queda el Campionat de Catalunya que es disputarà el mes de setembre a la Cerdanya. Els cambrilencs acabaran la temporada aconseguint el millor resultat des que disputen la Copa Catalana de Raids, entrant al top 5, ja que de moment estan en tercera posició.

L'altre company, també en un moment de la prova de kaiak disputada al Segre

Comenta aquest article