Informació general

La nova oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Cambrils es posarà en marxa el proper mes de setembre

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'interior de la nova oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

La nova oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Cambrils obrirà les seves portes el proper mes de setembre. Així ho va anunciar ahir el Secretari General del Departament de Treball de la Generalitat –Antoni Fernàndez– durant la seva visita ahir al matí a les oficines situades en la cruïlla entre els carrers de Jaume Ferran i de Moragues i Barret, al barri de la Parellada. Aquesta visita també va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Obres Públiques de l'Ajuntament –Joan Mas– i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació, Salvador Matas.

En marxa a meitats de setembre

Aquesta oficina es posarà en marxa a meitats del mes de setembre, tindrà capacitat per a 18 treballadors i donaran servei a Cambrils i a d'altres municipis de l'entorn. Amb la seva posada en funcionament es descongestionarà l'oficina de Reus. Tal com va comentar el Secretaria General del Departament de Treball –Antoni Fernàndez–, "aquesta oficina donarà servei a Cambrils, però també a tots els municipis del que podríem anomenar la seva "subcomarca". Permetrà descongestionar l'oficina de Reus, que quedarà alleugerada. Aquesta oficina de Cambrils neix amb prou amplitud per donar un millor servei i gestionar tots els tràmits que tenen relació amb la desocupació i el treball". En aquest mateix àmbit d'actuació, Fernàndez va anunciar que entre l'Ajuntament i la Generalitat es desenvoluparà un pla de treball que "permeti millorar les oportunitats i expectatives d'ocupació".

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils també es va mostrar satisfet amb la imminent posada en marxa d'aquest servei, el qual donarà cobertura a Cambrils però també a d'altres poblacions properes. Segons Benaiges va manifestar l'alcalde, "seguim amb la voluntat de ser una ciutat de serveis amb les poblacions del nostre àmbit d'influència. Aquesta oficina, la qual es troba en un espai d'accés molt còmode, donarà resposta a les necessitats d'ocupació".

Una superfície de 600 metres quadrats

El local de les oficines del SOC està ubicat en una planta baixa i té una superfície d'uns 600 metres quadrats. En aquest espai hi haurà dos despatxos pels dos directors de l'INEM i el SOC,una sala d'usos múltiples per fer reunions, dos despatxos per atencions individualitzades i a l'entrada hi haurà una sala d'espera amb butaques i les pantalles on es donaran els torns.
Cal destacar que l'oficina de Cambrils és una de les dues oficines que el Departament de Treball obrirà properament a Catalunya. L'altra està situada a la població de Salt, al Gironès.

L'Ajuntament contractarà 54 persones en el marc del projecte "Impuls"

En el marc del projecte "Impuls" posat en marxa per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Cambrils contractarà 54 persones en situació d'atur per un període de 6 mesos. Sobre aquest pla, Robert Benaiges va explicar que actualment s'està treballant en l'adjudicació d'aquestes 54 places des dels diferents departaments de l'Ajuntament i en els propers dies acabaran de cobrir-se. La contractació d'aquestes persones també inclou unes hores de formació. Els sectors en els què treballaran aquestes persones seran els de les noves tecnologies i telecomunicacions, les energies renovables i la rehabilitació d'edificis i equipaments municipals. L'aportació econòmica de la Generalitat se situarà en uns 7.000 euros pel sou de cada treballador, més una aportació de 500 euros en matèria de formació. La resta del sou anirà a càrrec de l'Ajuntament.


Els representants municipals amb el secretari general de Treball, Antoni Fernàndez

Comenta aquest article