Esports

Fran Artiga, nou entrenador d'un equip de futbol base del FC Barcelona

Per Raquel Samaniego

Fran Artiga, en primer terme, entrenant al FC Cambrils a l'inici de la temporada de fa dos anys

Va començar a entrenar fa 17 anys a l'equip de Mont-roig del Camp. Després va passar pel futbol base del Reus i pel juvenil del Nàstic, per acabar finalment ara fa tres anys al FC Cambrils, on va ser-hi durant dues temporades. L'any passat arribava l'oportunitat de passar de Territorial Preferent a Tercera Divisió, entrenant a l'Amposta. I ara, és el torn del seu salt al FC Barcelona. Fran Artiga entrenarà un equip de futbol base en que ell mateix defineix com "el millor club del món".

"Per mi ja va ser un somni anar a Tercera Divisió, ja que no ho tenia com un objectiu a curt termini. Per això, enguany també es compleix un gran somni per a mi perquè treballaré amb els millors jugadors del món, que era inimaginable fa uns mesos enrere", expressava il·lusionat el cambrilenc. De moment encara no sap per quants anys signarà el seu contracte, ni tampoc quin és l'equip que portarà, però entre les opcions més probables es troba la d'entrenar als joves que tenen 16 anys. "Aquest salt implica poder treballar a jornada completa en el món del futbol, que és el que més m'agrada", apunta l'entrenador.

Agraït a l'Amposta i al també cambrilenc Albert Puig

Fran Artiga també tenia paraules d'agraïment al club de futbol de l'Amposta, ja que l'han donat "el temps necessari" perquè pensés en la seva decisió. Al FC Barcelona tindrà de company al també cambrilenc Albert Puig, que recentment ha estat nomenat secretari tècnic de formació del club barceloní. Fran Artiga també mostra el seu agraïment a Puig per la seva confiança: "Segur que hauran demanat referències sobre mi i l'Albert m'haurà deixat molt bé, i això ajuda. Però és un repte i un salt molt important, ja que estar amb ell pot ser bo i pot ser dolent, perquè ens coneixem fa molt de temps i serà molt exigent amb mi". Artiga afirma que es prepararà al màxim per "no decebre ningú", i intentarà fer-ho "el millor possible perquè ningú posi en dubte" perquè està al club.

Comenta aquest article