Informació general

Turisme de Cambrils incorpora un dispositiu per a millorar l'atenció a persones amb discapacitat auditiva

Per Berta Ruiz

Aspecte de les oficines del Patronat de Turisme, ahir al matí

Amb l'inici de la temporada turística, el Patronat de Turisme de Cambrils treballa aquests dies a ple rendiment. Les primeres dades facilitades per Turisme de Cambrils fan preveure que la temporada d'enguany seguirà la mateixa línia que la de l'any passat, sent els mesos de juliol i agost els de major afluència i activitat a les oficines. Des de Turisme de Cambrils es mostren optimistes davant d'aquesta nova temporada turística. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López– ha manifestat a Revista Cambrils Diari Digital que "a Cambrils tenim un turista molt fidel i les segones residències ajuden molt. A més, el 80% dels turista és repetidor". Pel que fa a les previsions per aquest estiu, López ha comentat que els mesos de juliol i agost "no ens preocupen", ja que, "el que compta al final és la suma de tota la temporada".

Turisme de Cambrils es fa accessible a les persones amb discapacitats auditives

Una de les novetats que ofereix enguany el Patronat de Turisme de Cambrils és un dispositiu que servirà per a millorar l'atenció a les persones amb discapacitats auditives. Ahir mateix al matí es duia a terme la instal·lació a càrrec de l'empresa Gaes. El responsable del departament Gaes Accesible –Pablo Kessler– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquest és un amplificador de bucle magnètic que s'està implantant a través de la llei d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal. Aquest donarà servei a totes les persones que pateixin algun tipus de discapacitat auditiva i que portin algun tipus d'ajuda auditiva com audiòfons o implants. En circumstàncies on el so de fons és molt alt, aquest sistema els ajuda a entendre bé la conversa amb una persona que els està parlant des del mostrador". Segons va explicar Kessler, aquesta tecnologia data dels anys 60, però ara s'està començant a implantar a Espanya. A més, des de l'empresa Gaes és la primera vegada que s'implanta a un mostrador a una oficina de turisme.

Sobre aquest nou sistema, Anna López ha explicat que segueix la línia encetada per Turisme de Cambrils de fer accessibles tots els serveis i tota la seva informació. Segons López, "es tracta de trencar barreres i una d'aquestes és l'accés a la informació. Per això fem visites adaptades, disposem d'informació en Braile, els mapes en relleu i aquest és un pas més".

Uns 4.000 usuaris del 19 de juny al 6 de juliol

De fet, des del 19 de juny fins el passat 6 de juliol han passat uns 4.000 usuaris per les oficines del Patronat de Turisme de Cambrils. D'aquests, un 59,6% van ser catalans i de la resta de l'Estat i un 40,4% de l'estranger. En el mateix període de l'any passat, la dada d'afluència va ser lleugerament superior amb uns 4.800 usuaris, dels quals un 63% va ser turisme català i estatal i un 37% turisme estranger. Pel que fa a les procedències del turista que visita les oficines del Patronat de Turisme, un 23,7% es català, seguit dels aragonesos (13,1%), els bascos (9,1%), els navarresos (5,1%), els madrilenys (2,3%), els valencians (1%) i els càntabres (0’4%). L’any anterior aquests percentatges estaven entre un 0,5 i un 1% per sota. Pel que fa al turisme estranger, els visitants que més han visitat les oficines han estat els francesos (17,2%),  els anglesos (6,9%), els alemanys (2,9%), els holandesos (2%) i belgues (1,7%).

El plànol de Cambrils, el més demanat

Com a curiositat, cal destacar que la demanda més sol·licitada a les oficines del Patronat de Turisme ha estat el plànol de Cambrils, del qual se n'han repartit uns 2.000 exemplars. Després, les demandes més nombroses ha estat informació sobre les festes i cultura, els horaris de transports, els diferents llocs d’interès, el trenet, els mercats o els parcs en aquest ordre. Des de Turisme de Cambrils s'ofereix tota la informació de l'oferta turística al municipi, tant d'oci com cultural i esportiva, així com totes les activitats que es realitzen des de les diferents entitats de cara al turista.

El segon trenet turístic, en breu


D'altra banda, des de Turisme de Cambrils ja s'han iniciat els tràmits per adquirir un segon trenet turístic. Segons ha dit López, "el trenet ja està adjudicat i comprat, però queda la matriculació que és el més lent. Esperàvem tenir-lo pel mes de juliol, però es retardarà una mica més. A veure si a finals del mes de juliol el podem tenir". Amb aquest segon trenet es podrien posar en marxa noves rutes turístiques cap a la zona de ponent.

Comenta aquest article