Informació general

Turisme de Cambrils es presenta a Madrid per a potenciar el turisme gastronòmic de la mà de Saborea España

Per Redacció

Imatge de la presentació de Saborea España el passat 1 de juliol. D'esquerra a dreta: la directora del Patronat de Turisme –Amèlia Rico–, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria –Manel Morell–, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López– i Diego Campos del Restaurant Rincón de Diego de Cambrils

Sota el lema "Descubre los secretos de Saborea España", el Restaurant de Pedro Larumbe de Madrid va ser l'escenari el passat 1 de juliol de la presentació de la plataforma Saborea España, de la qual Turisme de Cambrils n'és membre.

Saborea España és la primera plataforma estatal que té l'objectiu de potenciar el turisme i la gastronomia. Aquesta està presidida per Pedro Subijana i està formada per quatre entitats d'àmbit estatal i internacional: la Federació Espanyola d'Hoteleria i Turisme (FEHR), l'Asociación Española de Destinos para la Promoción del Turismo Gastronómico,  Eurotoques –organizació europea de cuiners formada pels xefs de major prestigi– i Facyre, associació de cuiners i pastissers d'Espanya. El treball en xarxa dels quatre ha permès el naixement de Saborea España amb un objectiu comú: transformar els productes gastronòmics en experiències turístiques de gran valor, úniques i especialitzades.

Set destinacions lideren el projecte

Les destinacions que han liderat Saborea España des dels seus inicis són: Cambrils, Gijón, Lanzarote, Lleida, San Sebastián, Santiago de Compostel·la i Valladolid. Actualment cinc destinacions més han iniciat el seu procés d'adhesió i en formaran part en breu: Albacete, Badajoz, Ciudad Real, València i  Saragossa. Per tant, en menys d'un any, Saborea España podria comptar amb més de 30 destinacions i tindrà presència en la totalitat de les comunitats autònomes.

La presentació a Madrid del passat dijous, va comptar amb l'assistència de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Anna López–, la directora del Patronat de Turisme de Cambrils, –Amèlia Rico–, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria –Manel Morell– i el xef del Restaurant Rincón de Diego –Diego Campos– que va elaborar un plat per a l'ocasió basat en el peix i el romesco.

Comenta aquest article