Informació general

La Unió de Botiguers reclama a l'Ajuntament que deixi de fer el Mercat del Mar al port

Per Raquel Samaniego

El Mercat del Mar es va celebrar al port cambrilenc durant la Festa Major de Sant Pere

La celebració del Mercat del Mar al port de Cambrils torna a tenir en guàrdia als comerciants del municipi. La primera edició d'enguany es va celebrar durant la passada Festa Major de Sant Pere, però el 2009 se'n van arribar a fer fins en quatre ocasions. La Unió de Botiguers (UB) considera que aquest mercat comporta un "gran greuge econòmic pel comerç de Cambrils, ja que es tracta de competència", i a més, asseguren que "no aporta cap tipus de turisme, sinó que el que fa es prendre els diners dels visitants en un any de profunda crisi econòmica i, a sobre, facilitant-los que s'instal·lin a primera línia de mar, un privilegi que no tenen tots els comerciants".

El president de la UB, Tomàs Sierra, en representació dels comerciants adherits, apuntava a Revista Cambrils que una de les opcions que hauria de plantejar-se l'Ajuntament és primer preguntar als mateixos botiguers de Cambrils si ells volen formar part d'aquest mercat, abans de que el mercat sigui 100% de botiguers de fora. Sobre aquest aspecte, l'entitat indica que "no hi ha cap paradista que sigui del poble", un fet que provoca que "els beneficis d'aquest mercat no es quedin a Cambrils ni possiblement tampoc a la nostra província". La Unió de Botiguers reclama a l'Ajuntament que no l'organitzin més, i es plantegen portar endavant diverses accions contra aquest mercat si no hi ha un acord amb l'Ajuntament.

Reunió amb el regidor

L'any passat, la UB es va reunir amb el regidor de Festes, Jordi Savall, per expressar-li el seu malestar amb aquest mercat. La resposta de Savall va ser que aquesta fira del comerç es continuaria fent, ja que per l'Ajuntament representa cost zero, com també va assegurar a Revista Cambrils Diari Digital. Segons va dir, la vintena de paradistes que venen a Cambrils durant tres dies consecutius, s'encarreguen d'instal·lar-s'ho tot i netegen la zona. Tomàs Sierra, aquest punt el posava en dubte, "doncs igual que passa amb la celebració de la Fira Rebaixes o el ForaStocks, que s'ha de fer una instal·lació prèvia de les llums, també s'ha de fer amb els paradistes del Mercat del Mar". La Unió de Botiguers, davant aquesta resposta, considera que el regidor Jordi Savall "enfonsarà el comerç de Cambrils".

Davant la resposta del regidor, la Unió de Botiguers es va reunir amb l'alcalde, que els va assegurar que el mercat es celebraria enguany només per Sant Pere i per la Verge del Carme, que arriba la propera setmana. Tot i així, els comerciants s'han trobat "amb la sorpresa" de que el programa d'activitats per a l'estiu informa que també es durà a terme els dies 15, 16, 17 i 18 de juliol, així com el 3, 4, 5, 20 i 22 d'agost.

Comenta aquest article