Societat

Gran expectació en la 5a edició de les Regates Populars de Llaguts de Sant Pere

Per Raquel Samaniego

Les embarcacions, abans de donar el tret de sortida a la carrera de llaguts

El port cambrilenc va acollir ahir a la tarda les tradicionals regates populars de llaguts de Sant Pere. Passaven dos quarts de set de la tarda quan es donava el tret de sortida a les carreres. Abans, però, membres del grup de Teatre la Teca van arribar vestits de hawaià en dos llaguts per fer un espectacle al port i animar la festa. A les regates es van apuntar un total de vuit tripulacions populars. Els equips que es van apuntar van ser: Puigcerver Team, Capitanes del Titanic, Los Guiness, OK Team, Voga-Avant, Los Boga-Bantes, Las Perlas sin la Negras, Les Escòrpores. Els resultats van ser molt ajustats, quedant Los Boga-Bantes en primera posició amb un temps de 1'52''; en segona posició els Voga-Avant, amb 2'01''; i els tercers els OK Team amb 2'03''. Aquests tres grups van rebre una medalla. També, tant els guanyadors com la resta, van rebre un obsequi per haver participat i per recordar la trobada: un estrop blau amb la senyera catalana.

Enguany han participat també dues tripulacions de rem adaptat, amb dos equips formats per membres del Taller Baix Camp, acompanyats per socis de l'entitat Vent d'Estrop. Aquests dos equips van fer també el recorregut del camp de regates i van completar els 500 metres. Caracteritzats de pirates i cantant alhora que vogaven, van ser un dels plats forts de la tarda. L'expectació va ser força important, ja que les escales reials es van omplir de gent que va animar als tripulants de totes les embarcacions.

Bateig de dues noves embarcacions

'La Marinera' i 'Gadagang'. Aquests són els dos noms triats per les noves embarcacions que el club ha adquirit i que ahir, després de les regates, van ser presentades i batejades. Una d'elles ha estat finançada per l'Ajuntament de Cambrils, l'anomenada 'Gadagang' i l'altra, 'la Marinera', que ha estat finançada pel Club. Aquesta últim nom ha estat triat en agraïment a l'ajuda i el recolzament que el club Vent d'Estrop està rebent de la Asociación Deportiva de Remo de Castro Urdiales. Aquestes dues barques s'utilitzaran exclusivament per a competir, i les que usaven ara, serviran per a fer els entrenaments i aquelles sortides socials que es realitzin des del Club.

Un cop batejades les embarcacions es van posar a l'aigua i es va fer una demostració de rem amb els equips base del club: infantils i cadets, que van fer unes regates per mostrar als espectadors la tècnica de vogar. Acabades les regates populars i el bateig d'aquests dues noves embarcacions, es va fer una regata amb representants de l'equip absolut masculí i veterà masculí, resultant guanyadors els primers. Acte seguit, es va fer una sardinada popular a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors.

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils vol agrair la col·laboració a les associacions i institucions que els permeten i ajuden a dur a terme aquesta festa, així com també a tots els socis que de manera desinteressada aporten el seu granet de sorra perquè "tot plegat sigui una gran Festa Major".

Comenta aquest article