Esports

Se celebra el XXVII Cros de Cambrils

Per Judit Pinazo
Arribada de la prova sènior al cros cambrilenc, celebrat a la riera d’Alforja
El passat dia 18 de desembre es va disputar el XXVII Cros de Cambrils i el XXXIX Trofeu Salceda i Castells, competició inclosa a la lliga de cros de la Federació Catalana d’Atletisme. L’organització va anar a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades. Per tercer any consecutiu va ser concedida l’organització del Campionat Territorial de la Federació Catalana d’atletisme de totes les categories. És un fet que constata la capacitat d’organització d’esdeveniments importants per part del Club.

Aquesta competició va aplegar una participació de vora 200 atletes de diferents indrets de la geografia catalana, repartits en 18 categories dins els vessants masculí i femení. Com ja va sent tradició, es va desplaçar a la nostra localitat una nodrida participació d’atletes d’Andorra, cosa que dóna un caire d’internacionalitat al cros. Tanmateix, es va tornar a fer coincidir amb la diada de la Marató de TV3. D’aquesta manera, el Cros es constituïa en un element més d’una jornada solidària amb una causa social com era enguany la lluita contra la malaltia d’Alzheimer. Les diverses curses es van anar succeint per l’escenari habitual de la riera d’Alforja, i van estar marcades pel fred, que va ser present durant tota la competició.

En l’apartat masculí es va poder veure un fet inusual: els tres primers classificats van arribar amb el mateix temps. Eren tots del mateix equip, el Club d’Atletisme Valls d’Andorra. Des del tret de sortida van imposar un ritme fort que no va poder seguir ningú. A mesura que anaven cobrint les voltes, el triplet andorrà augmentava la distància que els separava dels seus adversaris. Així, arribaven en bloc a la línia de meta, emportant-se la victòria en Toni Bernadó. És el primer cop que un atleta estranger guanya el Cros de Cambrils.

A l’apartat femení, l’atleta Alba Martínez del CA Manresa i la reusenca Marta Gómez de l’Hospitalet Atletisme van mantenir un bonic duel fins al darrer quilòmetre, on la manresana va augmentar el ritme de la seva gambada fins imposar-se amb més de 50 metres de distància.

A l’àmbit esportiu local, nou atletes van pujar als pòdiums territorials.

Els millors classificats de cada categoria van ser:

Quadre de millors classificats locals

 CADET MASCULÍ CARLOS MARTÍNEZ 9è CLASSIFICAT
 INFANTIL MASCULÍ
 ADRIÀ TRIVIÑO 3r CLASSIFICAT
 INFANTIL FEMENÍ SÍLVIA GUTIÉRREZ 4a CLASSIFICADA
 ALEVÍ MASCULÍ PAU GIMENO 2n CLASSIFICAT
 ALEVÍ FEMENÍ LAURA GÁMEZ 5a CLASSIFICADA

Comenta aquest article