Esports

Es posa la primera pedra de la futura pista d’atletisme

Per Judit Pinazo
Josep Salceda, president del Club Atletisme Cambrils, en l’acte de col·locació de la primera pedra
El passat 12 de desembre es va col·locar la primera pedra de l’esperada pista d’atletisme de Cambrils que s’ubicarà al sud de la zona esportiva municipal, entre el Parc del Pinaret i la zona de l’Estadi Municipal de Futbol. Les obres es van començar a principis del mes d’octubre i està previst que la primera fase, la de construcció de la pista, finalitzi el proper mes de juny. L’acte simbòlic d’inici de les obres va anar a càrrec de l’acalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d’Esports –Jordi Savall– i d’altres representants municpals, i va comptar amb la presència del secretari general d’Esports de la Generalitat –Rafel Niubó–.

Un projecte molt esperat

La col·locació de la primera pedra de la pista d’atletisme significa un pas endavant en la realització d’un projecte molt esperat entre els cambrilencs, sobretot per aquells relacionats amb el món de l’atletisme que des de fa anys utilitzen altres espais per practicar aquest esport. La futura pista comptarà amb vuit carrils, la qual cosa permetrà la pràctica de l’atletisme d’alt nivell i la realització de competicions nacionals i internacionals. Es trobarà situada en una parcel·la de més de 41.000 metres quadrats i n’ocuparà gairebé 16.000.

Jordi Savall, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, va ser l’encarregat d’iniciar els parlaments: “amb la posada de la primera pedra donem un tret d’arribada a una carrera de fons, però alhora donem un tret de sortida a una marató” fent referència als gairebé tres anys de feina que han passat fins a la col·locació de la primera pedra. L’alcalde, Robert Benaiges, també va voler destacar en la seva intervenció la importància de la col·locació de la primera pedra i va felicitar totes les persones que durant tants anys han treballat per tirar-ho endavant, especialment aquelles relacionades amb el Club Atletisme Cambrils: “tenim un club que ens ha donat moltes satisfaccions i ho ha fet amb unes condicions precàries; si tenim pista d’atletisme, en bona part és gràcies al seu esforç i constància”. Per altra banda, Benaiges va destacar la importància que tindrà la pista en el conjunt de la ciutat: “la pista serà un espai de referència de qualitat i serà un atractiu per poder complementar la nostra oferta turística”.

Pere Ferrando, director tècnic del Club Atletisme Cambrils, va destacar també les possibilitats de la nova pista, capaç d’acollir esdeveniments esportius de qualitat, “aprofitant la infraestructura hotelera hagués estat poc coherent optar per fer una pista de sis carrils, amb vuit carrers podrem celebrar campionats de Catalunya i també d’Espanya”.

Cambrils és una de les úniques cinc ciutats catalanes que va demanar la construcció d’una pista d’atletisme a la Generalitat, una part minoritària si es té en compte que de les 200 noves instal·lacions que es construiran en un futur immediat, hi ha 30 pavellons i 46 piscines. Rafel Niubó, secretari general d’Esports de la Generalitat, va voler mostrar el seu agraïment al municipi de Cambrils per fer-se càrrec d’un projecte d’aquestes característiques, ja que segons Niubó “una pista d’atletisme és molt difícil de gestionar i sense una gestió diferenciada pot ser deficitària des del punt de vista econòmic, però que dóna un ampli marge de benefici social i sobretot dóna una projecció d’esport que no donen altres activitats”.
Plànol de la futura zona esportiva municipal, amb la pista d’atletisme i els nous camps de futbol

Dues fases

A finals del mes de juny de 2006 està previst que finalitzi la primera fase de les obres, és a dir, la de construcció de la pista de vuit carrils i el magatzem del material. Un cop finalitzada, ja s’hi podran realitzar activitats, tot i que s’hauran d’utilitzar els vestidors de l’Estadi Municipal de Futbol, ja que la construcció dels vestidors i la instal·lació de les graderies es farà a la segona fase. El projecte de construcció s’ha adjudicat per un import de gairebé 2 milions d’euros i per fer front a aquest pressupost l’Institut de Finances ha atorgat un crèdit de 300.000 euros a l’Ajuntament de Cambrils.
§ Remodelació de la zona esportiva municipal§ L’actual zona esportiva municipal sofrirà una important remodelació amb el nou traçat de la via fèrria i la construcció de la futura estació de ferrocarril, ubicada dins l’actual zona esportiva municipal. La pista d’atletisme quedarà situada sota l’Estadi Municipal de Futbol i al mig del camí del Cementiri, que quedarà desviat provisionalment per l’esquerra de la instal·lació, on en un futur l’Ajuntament preveu fer-hi una zona verda, entre la carretera de Montbrió i el barranc de la Verge del Camí. La futura pista d’atletisme formarà part de la nova zona esportiva amb dos camps de futbol a la zona nord del Parc del Pinaret, que substituiran els actuals camps de terra, lloc on s’hi ubicarà el futur aparcament de vehicles de l’estació ferroviària.

Comenta aquest article