Societat

Les bitlles catalanes, l'esport més de moda a l'institut de la Mar de la Frau

Per Raquel Samaniego

Grup de nois i noies que ahir van assistir a la festa de final de curs de les bitlles catalanes, acompanyats al centre pels seus monitors, Francesc Segura i Toñi Vargas

S'ha convertit, aquest darrer any, en l'esport més de moda a l'institut La Mar de la Frau. Una trentena de joves d'aquest centre escolar juguen dos dies a la setmana durant les hores del pati a aquest tradicional esport. Això és possible gràcies a l'acord pres entre l'AMPA i la direcció del centre amb el Club de Bitlles Catalanes de Cambrils. Desinteressadament, els monitors Francesc Segura i Toñi Vargas assisteixen a l'institut a ensenyar als alumnes tots els detalls d'aquest esport tradicional i que, malauradament, no és tan conegut entre la població jove.

Per celebrar el final de curs, ahir l'AMPA i el centre va voler agrair la feina feta als dos monitors amb un berenar conjunt amb tots els alumnes que han participat en aquestes classes lúdiques i esportives durant el pati. D'una trentena total que hi han jugat, ahir només hi van poder assistir una quinzena. La directora del centre, Ester Salas, assegurava que és una activitat "amb molt de valor perquè s'apropen dues generacions molt diferents". Segons indicava, "els joves descobreixen que la gent gran té temps per ells, i que ho fan voluntàriament, no per altres interessos. Per això no només té interès culturalment perquè s'ensenyen les bitlles catalanes, sinó de la manera en què es fa".

Ja hi ha joves associats al club cambrilenc

El club cambrilenc ja compta amb nous afiliats. Segons va apuntar la directora, ja hi ha joves de l'institut que s'han associat i volen conèixer més a prop aquest esport. Per aquest motiu, segurament de cara al proper curs s'organitzarà algun torneig o competició. Abans d'això, però, el dia 17 de juliol es celebrarà a la nova zona esportiva del Parc del Pinaret una trobada de clubs de tota Catalunya. En aquell espai s'han habilitat diverses pistes per potenciar aquest esport, i per inaugurar-les, el club cambrilenc ha invitat a diversos de Catalunya per celebrar una jornada esportiva conjunta, així com també a tots els alumnes que han participat en aquestes classes a l'institut.

Ahir també van voler fer unes tirades al pati de l'institut, abans de berenar

Comenta aquest article