Esports

La 29a Marxa Popular Cicloturista aplega prop de 1.000 participants, en un nou rècord de participació

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la sortida de la 29a Marxa Popular Cicloturista, al carrer del General Prim

La 29a Marxa Popular Cicloturista, emmarcada en els actes de les Festes del Barri de l'Eixample, va establir un nou rècord de participació. Ahir van ser, concretament, 982 cicloturistes, de totes les edats, els que es van apuntar en aquest recorregut de 14 quilòmetres per diferents barris de Cambrils. L'any passat s'havia arribat als 888 cicloturistes inscrits i fa dos anys havien estat 870. El salt quantitatiu d'enguany ha estat força important i ha requerit un gran esforç per part dels organitzadors, la Penya Cicloturista Cambrils juntament amb la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample.

Recorregut habitual

El recorregut de la Marxa va ser l'habitual. Des del barri de l'Eixample es va sortir en direcció al port i es va recórrer la façana litoral fins arribar a Vilafortuny on es va enfilar cap el Castell en direcció al vial del Cavet. Des del vial del Cavet es va retornar al nucli urbà pujant, però, pel camí de Sant Joan i el de Vilafortuny ja que la rotonda del vial, en aquesta alçada, està tallada per obres. Un cop al nucli urbà, els ciclistes van pujar per l'avinguda d'Adelaida fins davant del Nou Cambrils, van passar la riera d'Alforja i van enfilar el carrer del Mil·lenari i, després, el carrer de Jaume Ferran, tots dos a la Parellada, per passar pel costat de l'Ermita i el carrer del Baix Camp, al barri de la Pallissa, fins el passeig de la Salle per a retornar al Barri de l'Eixample on els cicloturistes van rebre els obsequis i on es va fer el sorteig d'una bicicleta entre els participants.
Cal dir que el tall de la línia de sortida de la Marxa Popular Cicloturista el va fer Jaume Ramon, exmembre de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample que va funcionar durant els primers anys, que també va rebre una placa de reconeixement.

Comenta aquest article