Societat

La Fira del Cavall tanca una nova edició amb un bon nombre de visitants

Per Raquel Samaniego

Un moment de l'espectacle eqüestre del francès Lucien Gruss, el passat divendres

Ahir diumenge es va posar punt i final a la onzena Fira del Cavall de Cambrils. Una edició que ha comptat amb un bon nombre de visitants, com aquest matí ha assegurat el president de l'Associació d'Amics del Cavall de Cambrils, Lluís Planas, a Revista Cambrils Diari Digital. A més, segons ha comentat, el grau de satisfacció dels genets en les noves proves i concursos de la Fira també ha estat molt alt. La fira comptava també amb diversos estands comercials de venda de productes relacionats amb l'hípica, així com un bar i estands institucionals. Aquestes parades han estat les més perjudicades en els tres dies de fira, ja que l'intens vent que va bufar durant el cap de setmana va fer que la gent únicament anés al recinte per veure l'espectacle eqüestre.

Aquest es va celebrar tant divendres, com dissabte i diumenge. El primer dia, l'encarregat d'inaugurar oficialment el certamen va ser el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat per l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i una àmplia representació de regidors i regidores municipals.

L'espectacle de Lucien Gruss: 'Instants Eqüestres'

El coneixen com l'home que parla amb els cavalls. El número del francès Lucien Gruss era un dels moments més esperats de l'espectacle. Amb nou cavalls —cinc marrons, tres negres i dos blancs—, el francès sortia al recinte per deixar al públic bocabadat amb cada indicació que feia als cavalls únicament amb la seva veu. Amb perfecció, els binomis obeïen al moment el que el seu amo els deia: s'aturaven, es barrejaven entre sí, s'alçaven, corrien, donaven voltes... Un espectacle que va deixar tothom amb un somriure a la boca.

Aquest número va ser l'últim de l'espectacle. La primera en sortir a la pista va ser la cambrilenca Anna Franch, que s'entrena a l'Escola d'Equitació Antonio Santiago. La jove, de 12 anys, va delectar al públic amb un passeig a l'estil amazona, caracteritzat per seure amb les dues cames a un costat i guiar al cavall amb l'ajuda d'un llarg bastó. Seguidament va ser el torn del també cambrilenc Tomás Santiago, que acompanyat de tres companys més, van fer gaudir al públic de diferents estils hípics. Tomás va ser un dels més aplaudits, ja que el seu cavall va protagonitzar un dels balls més vistosos de la nit. Per últim, les quadres Julivert, de Riudoms, van portar un número del tot nord-americà. Es tractava d'un espectacle en què diferents genets havien de fer carreres per escollir finalment un guanyador. 

Màxima
categoria per Cambrils

L'any passat, la desena Fira del Cavall de Cambrils va aconseguir reunir tots els requisits per aconseguir el màxim nivell possible de les fires que se celebren arreu d'Espanya, una distinció atorgada per l'ANCCE, l'Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola. S'equipa
ra així a un total de 12 ciutats espanyoles que tenen el mateix nivell, com poden ser València, Saragossa o Mallorca, sent Cambrils l'única població que a Catalunya té aquesta distinció. Per això, enguany, l'onzena edició d'aquesta fira cambrilenca ha comptat amb més de 300 cavalls de màxim nivell, 200 dels quals han competit en el concurs morfològic, una vuitantena en el concurs territorial, i uns més 25 al concurs d'alta escola.

Comenta aquest article