Informació general

El Club de Jubilats de la Casa del Mar estrena la remodelació de les seves instal·lacions

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'inauguració d'ahir. D'esquerra a dreta: Josep M. Montull, Maricel Llaveria, Joan Recasens, Robert Benaiges, Josep M. Civis, Francesc Tarragona i Lluís Vega

El Club de Jubilats de la Casa del Mar de Cambrils va reobrir ahir les seves portes amb la remodelació de les seves instal·lacions. Aquest espai s'ha renovat gràcies a una inversió d'uns 50.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. Aquesta ha permès renovar la sala d'actes i condicionar-la com a espai de conferències, projeccions i activitats lúdiques. A banda, també s'han renovats els banys, s'ha adequat una sala de jocs i de lectura i s'han millorat les oficines d'atenció al públic. Properament, també es preveu la instal·lació d'una aula d'informàtica.

Revitalitzar l'espai

L'acabament d'aquestes obres de millora es van celebrar ahir amb una festa i un acte de reobertura de les instal·lacions. Aquest va comptar amb la presència del nou president del Club de Jubilats de la Casa del Mar –Josep Maria Montull– el qual va agrair la implicació d'ambdues administracions en fer possible la millora d'un espai que ha de servir com a punt de trobada de la gran gran. Posteriorment, l'alcalde de Cambrils, –Robert Benaiges– va recordar que la Casa del Mar "és un espai emblemàtic de Cambrils i un referent al barri del port". Pel que fa a la decisió de suprimir els serveis d'atenció sanitària a la Casa del Mar, Benaiges va dir que, "el servei de l'hospital ha millorat en l'atenció i els serveis sanitaris a Cambrils. Hem perdut una mica, però hem guanyat molt. Hem guanyat aquest espai que servirà per a fer moltes activitats". Finalment, en el torn de parlaments, el secretari general d'Acció Ciutadana –Josep M. Civis– també va mostrar-se emocionat de poder recuperar un espai com la Casa del Mar. Civis va recordar que des de fa uns anys s'ha creat un moviment de recuperació de les cases del mar d'arreu de Catalunya com Llançà, Tossa de Mar o el Port de la Selva, i ara Cambrils, per a proporcionar llocs de reunió i de convivència, tot fomentant activitats, cursos i recuperant la vitalitat d'aquests espais. Josep M. Civis també va apuntar que des de la Generalitat se seguirà donant suport econòmic en properes fases de millora d'aquestes instal·lacions.

A la inauguració d'ahir també hi van assistir el director territorial de Governació a Tarragona –Francesc Tarragona–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria–, el director provincial de l'Institut Social de la Marina (ISM) –Luís Vega– i la directora local de l'Institut Social de la Marina de Cambrils, Clara Ortoneda.

Comenta aquest article