Societat

Es posa en marxa l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Cambrils

Per Judit PinazoJordi Monzó és el president de l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer
A finals del mes de desembre es va constituir la junta de l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Cambrils, que neix amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels qui pateixen aquest malaltia i dels qui els envolten. La junta de l'associació està formada per 12 persones, totes elles molt vinculades a les problemàtiques de l'Alzheimer i amb familiars propers afectats. 

La posada en marxa de l'associació compta amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils i inicialment oferirà grups de teràpia setmanals dirigits a aquelles persones que actualment es fan càrrec o tenen un familiar proper que pateix aquesta malaltia. Actualment a Cambrils,  segons dades de la Regidoria de Benestar Social, hi ha prop de 150 persones amb malalties mentals. Per Jordi Monzó, president de l'associació, la creació de grups de teràpia és d'una gran ajuda: "trobo molt important poder parlar de l'Alzheimer amb altra gent que pateix la malatia de ben a prop  i sovint això és difícil, perquè l'Alzheimer continua sent una malaltia poc acceptada socialment. L'ajuda als familiars és una de les principals prioritats de l'associació, després de millorar la vida dels qui pateixen la malatia".

Per altra banda, des de l'associació també es vol impulsar la creació d'un centre on els malalts d'Alzheimer puguin passar-hi unes hores al dia i relacionar-se amb altres persones afectades per aquesta malaltia. A més el centre inclouria atenció psicològica i servei de fisioterapeutes per als malalts. Poblacions com Salou compten actualment amb un centre d'aquestes característiques. Per Jordi Monzó, president de l'associació, "aquests tipus de centres són molt positius tant per als malalts, com per a aquells que els han d'atendre, ja que permeten una certa independència durant unes hores, molt sovint necessària". A partir d'ara la Regidoria de Benestar Social i l'associació treballaran per donar forma al projecte i trobar-hi una ubicació.

Comenta aquest article