Societat

La Festa Major de Sant Pere celebrarà els seus actes centrals a l'aparcament del Parc del Pescador

Per Raquel Samaniego

Un moment del seguici de l'any passat, al seu pas per l'Església de Sant Pere

La principal novetat d'aquesta Festa Major de Sant Pere és el canvi d'ubicació dels seus actes principals. Tradicionalment ha estat la plaça del Pòsit on s'havien acollit tots els concerts i altres activitats, però en aquest cas, a causa de les obres que s'hi estan realitzant, part del programa es passaran a la zona central del pàrquing del Parc del Pescador, deixant els extrems per poder estacionar. El dia de Sant Pere serà el dimarts dia 29 de juny, però el programa d'actes inclou les activitats que es realitzaran a partir del dia 21 en motiu de la celebració de Sant Joan. El pressupost d'enguany pujarà dels 30.000 euros, però cal remarcar que des de fa dos anys, l'Àrea de Festes de l'Ajuntament ha aconseguit estalviar-se més de 20.000.

Celebració de Sant Joan

Aquest proper dilluns s'inicien els actes de Sant Joan amb la celebració del dia de la música, ja que es farà una marató musical amb els cors, orquestres i grups de vent de l'Escola Municipal de Música, a partir de les 6 de la tarda. El dimecres 23 arribarà per segon any consecutiu la Flama del Canigó. Serà a partir de les 18 hores quan recullin el foc de la flama a la plaça del Mercadal de Reus, i a partir de les 20 hores, a la plaça de l'Ajuntament, hi haurà ballada de sardanes. A la plaça del Setge, a partir de les 20 hores, hi haurà animació amb el grup Patim-Patum, i a les 20.30, arribada de la Flama. Seguidament es portarà a la plaça de l'Ajuntament on es farà l'encesa de la foguera.

Una de les novetats d'enguany serà el correfoc que el Ball de Diables - Els Cagarrieres tenen preparat al barri de l'Eixample. Començarà a les 22 hores i s'allargarà durant hora i mitja, per després començar la revetlla de Sant Joan amb l'Orquestra Girasol. El dia 24, hi haurà nit de rumba catalana amb Dijous Paella, al pàrquing del Parc del Pescador.

Celebració de Sant Pere

El primer acte serà el divendres, 25 de juny, a les 20 hores al centre les basses amb una taula rodona que tractarà els 100 anys de la pesca de la llum a Cambrils. A les 23 hores, hi haurà nit de blues i música negra amb Big Yuyu & The Hot Nit Band-blues. El dissabte 26, a l'Horta de Santa Maria, 4rt Raid d'aventura popular. A partir de les 10h, al port, taller de rem adaptat per part de Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils.

A la tarda arribarà la V Festa de l'Ormeig, organitzada per l'associació 'Arjau. Vela llatina de Cambrils'. Aquesta festa de recreació històrica té com a objectiu principal presentar i valorar l'ofici del pescador i la seva família a través de les tècniques i els treballs a la mar o en terra directament relacionats. Aquesta festa es farà a partir de les 18 hores a la platja de la Riera d'Alforja, al passeig de les Palmeres. Es farà, demostració de navegació a vela llatina, pesca tradicional a Cambrils, taller didàctic de jocs tradicionals a la platja per a nens i nenes, cercavila per la platja, i recreació d'oficis antics, l'estesa de l'art a la platja, etc. A partir de les 21.30h, concert amb Miquel del Roig, un cantautor de l'Ametlla de Mar. Ja per últim, a les 22.30h, encesa dels fanals dels bots de llum dels lluminaires de Cambrils. Serà també aquest dia, a partir de la mitjanit, quan es faci el tradicional concert jove a la platja del Regueral amb orquestres de versions.

El diumenge hi haurà sardinada a les 9.30 a la Llotja dels Pescadors. A partir de les 18 hores, regates populars de llaguts. I a partir de les 23 hores, al pàrquing del Parc del Pescador, revetlla amb l'Orquestra Mitjanit.

Tradicional seguici popular

El dimarts 29, dia de Sant Pere, es portarà a terme el tradicional seguici popular, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres, grup de timbalers Cop de Cap, la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, i els acompanyarà el grup de vent Crescendo de l'Escola de Música. Tot això serà a partir de les 11 del matí des de la plaça de Mossèn Joan Batalla i pels carrers del port. Al sortir de la missa de les 12, hi haurà ballada dels elements festius. A les 17h, al Parc del Pescador, recreació de les cucanyes tradicionals de Sant Pere, a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar. I a partir de les 22 hores, havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala.

L'alcalde, Robert Benaiges; el regidor de Festes, Jordi Savall; un dels membres de l'Arjau, Jordi Piqué; i el president del Ball de Diables Els Cagarrieres, Jacob Gil, ahir durant la presentació

Comenta aquest article