Societat

El Club de Jubilats de la Casa del Mar estrena avui la remodelació de les seves instal·lacions

Per Berta Ruiz

Josep M. Montull a les oficines de la Casa del Mar

Des del passat mes de desembre, Josep M. Montull és el nou president del Club de Jubilats de la Casa del Mar en substitució de Montserrat Pujals, la qual portava nou anys al càrrec. Aquesta però no és l'única novetat de la Casa del Mar, ja que avui mateix es reobren les instal·lacions del club les quals han patit una important renovació i modernització. El nou president –cambrilenc d'adopció des de fa 26 anys i nascut a Fraga ara fa 63 anys– ha volgut comentar a Revista Cambrils Diari Digital totes aquestes novetats i els objectius de futur de la nova junta directiva.

Tal com ha explicat Montull, el passat mes de novembre de 2009 es van fer eleccions a la Casa del Mar, de les quals en va sortir amb el càrrec de secretari. Un mes després però, Montserrat Pujals va presentar la dimissió i es van convocar novament les eleccions al mes de desembre. D'aquestes eleccions, Montull en va sortir escollit president i juntament amb ell, completen la junta Domingo Bertran Font com a tresorer –que segueix en aquestes tasques– i Joan Ignasi Sabaté Gaya com a secretari. Actualment, el club compta amb uns 400 socis.

Un lloc de proximitat

Des de la seva entrada al càrrec, Josep M. Montull i la resta de la junta han treballat intensament per posar "al dia aquesta associació" i donar-li més vida al club. Segons Montull, "aquesta associació havia quedat una mica ancorada en el temps. Hem posat al dia tota la documentació, s'han renovat moltes coses i també hem fet estatuts nous". A partir d'aquí, la voluntat de la nova junta de la Casa del Mar "és ajudar a la gent gran a obrir nous horitzons i anirem fent moltes coses. Això vol ser una casa oberta per a tota la gent del poble de Cambrils, perquè això és l'arrel del poble. Ho van fer els pescadors, i per tant, ha de revertir en la gent d'aquí. La idea és molt simple: volem que sigui un lloc de proximitat per a la gent gran de la platja, perquè els hi és més fàcil venir aquí", segons ha dit el nou president

Renovació de les instal·lacions i més activitats

Per donar-li un major impuls a la Casa del Mar, la Generalitat ha realitzat una inversió en les seves instal·lacions. Segons ha explicat Montull, s'ha renovat la sala d'actes per a poder fer conferències, projeccions i d'altres activitats, s'ha modernitzat la sala de jocs i de lectura, es vol instal·lar una aula d'informàtica i també s'han rehabilitat els lavabos. També s'ha renovat el petit taller que està ubicat a la planta baixa per a fer diferents activitats.

L'objectiu de totes aquestes millores, segons ha dit Montull, és dinamitzar totes les activitats que s'ofereixen de la Casa del Mar i impulsar-ne de noves. "El més important és que la gent s'ho passi bé, que siguin el més feliços possible i que es relacionin, perquè un dels grans problemes d'avui en dia és la incomunicació. A més, els nostres viatges –els quals són un dels punts forts de la nostra oferta d'activitats– serveixen com a punt de reunió i de convivència entre tots nosaltres. Anem a donar-li un caire on la gent pugui relacionar-se i no es quedin a casa, quan tenen molta vida per davant i també poden ser útils pels demés". A banda, des del Club de Jubilats de la Casa del Mar també es vol col·laborar activament amb les altres entitats cambrilenques.

Actualment, el Club de Jubilats de la Casa del Mar comparteix edifici amb les oficines de l'Institut Social de la Marina, una entitat gestora que tramita tota la documentació de la gent del mar. D'altra banda, recordem que fins fa uns pocs mesos, a la Casa del Mar també s'oferien diferents serveis d'atenció sanitària, tot i que es va decidir tancar aquest servei. Sobre aquesta qüestió, Montull només ha volgut puntualitzar que, "el tancament no es va fer del tot bé, perquè no es va donar tota la informació necessària als usuaris".

Comenta aquest article