Esports

L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb el Club Nàutic per promoure l'activitat nàutica a les escoles

Per Redacció

Una de les activitats del Club Nàutic amb els escolars cambrilencs

L'Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils han signat, per segon any consecutiu, un conveni de col·laboració per tal d’oferir a tots els centres educatius del municipi la possibilitat de gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbòlic, així com incloure aquest contingut dins l’àrea d’educació física. El conveni també recull suport en la organització de diferents esdeveniments esportius i lúdics que organitza el Club Nàutic Cambrils, com ara les Regates de Vela Lleugera, el Campionat de Curricà, i les regates de creuer de Los Roques, Trofeu Vent de Dalt i les Singladures Costa Daurada.

L’Institut Municipal d’Esports (IMEC) s’ha marcat com una prioritat, promocionar la inclusió dels esports nàutics com a pràctica esportiva generalitzada i accessible a tots els alumnes de la nostra ciutat a partir de cinquè de primària. En aquest sentit, es fa una aportació municipal de 6.000 euros per subvencionar els centres educatius que participin en qualsevol dels programes nàutics pel curs 2009/2010, mentre que l'alumne abonarà una quantitat simbòlica per participar en aquesta activitat.

Un monitor titulat per cada sis alumnes

Les diferents propostes de vela escolar tenen les següents finalitats: facilitar l’adaptació dels diferents centres a l’activitat; que cada centre pugui decidir quin grau inicial d’implicació assumeix; i decidir quin és el temps necessari per incloure cadascuna de les propostes dins els programes educatius. Els recursos materials disponibles seran embarcacions col·lectives amb tots els mitjans de seguretat. En quant els recursos humans seran monitors titulats per l’escola catalana de vela i el ràtio serà d'un monitor per sis alumnes.

Una de les activitats nàutiques que es realitzen en aigües cambrilenques

Comenta aquest article