Informació general

Els 44 alumnes de la darrera Escola Taller van rebre ahir els seus diplomes de final de curs

Per Raquel Samaniego

Un moment de la visita que els alumnes i professors van realitzar al Parc del Pescador

L'Escola Taller va tancar ahir les seves portes per sempre. A la sala d'actes del Centre Cultural va tenir lloc l'acte de cloenda de la quarta edició d'aquest programa educatiu que forma en un ofici a joves d'entre 16 i 24 anys que no han acabat de cursar els seus estudis obligatoris. Durant dos anys, un total de 44 alumnes han participat als cursos de jardineria, pintura i mestre d'aixa. A banda de les classes teòriques, els joves han realitzat diverses tasques de millora i rehabilitació de diverses zones urbanes de la ciutat, de mobiliari urbà, edificis municipals i embarcacions de titularitat municipal.

En concret, els jardiners s’han encarregat de la rehabilitació i manteniment d’una zona enjardinada del Molí de la Torre i han realitzat petites tasques de manteniment a diferents escoles i edificis municipals, a més de construir diversos horts escolars. Els pintors han fet tasques de pintura de mobiliari urbà a diferents escoles i a edificis municipals, com per exemple al Centre Cultural, a la Torre del Port, a l’Escola de Música, al Museu de les Tres Eres i a la Llosa. Finalment, els mestres d’aixa s’han encarregat de la rehabilitació i el manteniment d’algunes de les embarcacions de propietat del Museu, com pot ser la Marinera, que es troba al parc del pescador, i la barca el Sorral.

Visita als espais rehabilitats
 
L’acte va començar ahir a les 11 del matí amb la visita a tots els espais en els que els 44 joves han realitzat tasques de millora. A cada espai, els alumnes han explicat als assistents, entre ells el regidor d’Educació, Salvador Matas, les tècniques que han utilitzat, així com el treball en equip i les conclusions a les que han arribat després d’aquestes pràctiques. Més tard, a partir de les 13.30 hores, els alumnes van rebre un diploma al Centre Cultural i Ocupacional, espai que també acull una exposició fotogràfica sobre l’Escola Taller.

Noves Cases per Nous Oficis

Aquest és el nou nom que porten els programes educatius impulsats per la Generalitat i que es caracteritzen per ser cursos d'aprenentatge d'oficis però amb una durada d'un any, en comptes de dos. Seran sis mesos de formació i sis mesos més de pràctiques, i els cursos seran força semblants tot i que més amplis. Segons va explicar ahir la directora de l'Escola Taller, Tere Franch, es continuarà ensenyant als joves per ser mestre d'aixa, així com també fusters; també, es farà jardineria i horts urbans; s'ensenyaran les energies renovables, i per últim, també es formaran auxiliars per a persones grans.

El Centre Cultural va acollir l'entrega de diplomes de tots els alumnes de l'Escola Taller 4

Comenta aquest article