Cultura

El grup cambrilenc No Apto prepara una gira de concerts pels Estats Units aquest estiu

Per Berta Ruiz

Integrants del grup No Apto. D'esquerra a dreta; Àngel Alonso, Aleix López, Erik López i Raül López

El grup cambrilenc No Apto prepara una gira de concerts pels Estats Units aquest proper mes d'agost. La formació musical cambrilenca farà el gran salt a l'altra banda de l'oceà i per primera vegada en la seva trajectòria musical oferirà una gira de concerts fora de l'Estat espanyol. En aquesta ocasió, serà ni més ni menys que un intens tour de quinze dies que els portarà per algunes ciutats nord-americanes. El No Apto Usa Tour 2010 començarà a rodar el dia 1 d'agost amb un primer concert a Los Ángeles, el dia 2 d'agost tocaran a Hollywood, el dia 3 a Orange County; el dia 4 a San Diego, el dia 5 d'agost a Fresno, el dia 6 d'agost a San Francisco, el dia 7 a Sacramento, el dia 9 a Bakersfield, el dia 10 a Santa Barbara, el dia 11 a Las Vegas, el dia 13 d'agost s'ha d'acabar de confirmar un concert a la ciutat de Seatlle, mentre que els dies 14 i 15, el grup cambrilenc tancarà la gira amb dues actuacions a Nova York, tot i que encara s'han d'acabar de confirmar.

Intensa gira de 15 dies per Estats Units

El grup No Apto està format per Àngel Alonso, Raül López, Aleix López i Erik López. Precisament aquest últim ha volgut comentar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta nova aventura musical per a la banda. Segons ha explicat Erik López, "aquesta proposta va sorgir arran d'un agent d'una oficina de contractació de Nova York, el qual es va posar en contacte amb nosaltres. Coneixien el grup i els havia agradat molt. Les coses però, van anar força lentes, perquè primer s'ha de conèixer el mercat. Sabem que hi ha molts grups de primera fila que han anat a Estats Units, a l'Argentina o a Mèxic i s'han quedat a l'aeroport, per tant, s'ha de tenir tot molt ben lligat. Posteriorment es van posar en contacte amb la nostra oficina de contractació a Tarragona i ens van oferir poder girar per Estats Units. Per qüestions de calendari i d'altres compromisos que tenim tancats pel mes de setembre, no l'hem pogut fer més extensa, però estem molt contents amb aquesta proposta". De fet, la gira del grup cambrilenc serà molt intensa al llarg de la primera quinzena del mes d'agost, ja que gairebé actuaran cada dia en sales de petit i mitjà aforament. Durant bona part de la gira, la banda cambrilenca es desplaçarà en una gran furgoneta equipada. Sobre aquest viatge, López ha manifestat "ens feia especial il·lusió anar així, per anar coneixent el terreny i viure-ho des d'aquest punt de vista. Ho hem vist per la tele i ho hem llegit a les revistes que això mateix ho han fet els nostres grups favorits. Ens ha marcat i nosaltres també ho volem viure".

Repertori dels tres discos

Quant al repertori de cançons que es presentarà durant aquest tour, Erik López ha explicat que no només presentaran els temes del seu darrer treball discogràfic "La Gran Manzana" –publicat l'abril de 2009–, sinó que també tocaran temes dels seus anteriors discos "Mi propio infierno" i "Voces". Aquest repertori de presentació pels Estats Units serà el mateix que el grup cambrilenc ha portat al llarg de la seva darrera gira realitzada arreu d'Espanya, la qual va portar-los per ciutats com A Corunya, Madrid, Bilbao, València, Sevilla, Múrcia, Alacant o Almeria, entre d'altres ciutats.

Sobre aquesta nova aventura, Erik López i la resta de membres de la banda es van mostrar molt il·lusionats. Segons López, "per a nosaltres el fet de seguir els passos d'alguns grups que sempre han estat a dalt de tot és molt important. Per exemple, anem a tocar a San Francisco, un lloc on ha tocat Metallica o anem a Los Ángeles, on també ha actuat Guns N' Roses. En els concerts d'allí compartirem cartell amb d'altres bandes, és habitual que en un mateix dia toquin diverses bandes en un mateix recinte".

Més compromisos i projectes

Després de la gira pels Estats Units, el grup cambrilenc no s'atura i ja estan tancant algunes dates de concerts de cara al mes de setembre. A més, No Apto també espera fer el salt al mercat europeu amb una minigira per Alemanya i Anglaterra. Sobre això, Erik López ha dit, "les negociacions ja han començat i esperem concretar-les". Amb tot plegat, la música de la formació cambrilenca està tenint molt bona acceptació no només arreu de l'Estat i ara, també a fora. "Hem treballat molt i des del principi hem cregut molt en nosaltres. Tant a Espanya com a fora, la gent està responent a la nostra proposta", ha dit López. Pel que fa a les vendes, els cambrilencs no "tenen cap referència ni tampoc els importa", tal com ha dit Erik, "això és una cursa de fons i anem a poc a poc, disc rere disc, arribant a la gent amb el directe. Ens omple d'orgull que algú ens digui que li agrada el nostre directe o anar a llocs on no hi hem anat mai i veure que s'han acabat els nostres discos".

De cara a futurs projectes discogràfics, segons ha comentat López, "nosaltres no parem de composar. Ara mateix tenim vuit temes per a un nou disc, però potser després quan fem la selecció els triem tots, en triem un o cap. De moment no tenim cap data fixada per a llançar un nou disc. Tenim clar que "La Gran Manzana" és de llarg recorregut i l'exprimirem fins al final". Actualment, la discogràfica de No Apto és SS Record/Avispa.

Comenta aquest article