Informació general

S'instal·la la xarxa de fibra òptica que permetrà connectar de manera més àgil tots els serveis dels edificis municipals

Per Redacció

Plànol amb tots els serveis municipals que estaran connectats a través de la fibra òptica

L’Ajuntament de Cambrils continua treballant en el desenvolupament de la societat de la informació. En aquesta línia, està en marxa la instal·lació i posada en funcionament d’una xarxa de fibra òptica que permetrà connectar tots els edificis municipals i realitzar trucades de manera més ràpida i econòmica. A més, millorarà la capacitat de resposta dels serveis, així com la possibilitat d’ampliar el catàleg de serveis digitals i d’oficines virtuals.

La instal·lació de la fibra òptica a Cambrils significa la implantació de sistemes de gestió més àgils, així com eines de suport, xarxes de control, gestió centralitzada d’alarmes, etc. A banda, també permetrà la gestió remota de càmeres de vídeo per regular el trànsit o l’administració de les pantalles d’informació, a més de donar suport a la xarxa de comunicacions de la Policia Local. A més, facilitarà l’obertura d’oficines virtuals i punts d’informació, donat que els edificis comptaran amb una velocitat de connexió a internet que permetrà donar resposta amb més rapidesa.

Cal destacar, però, que el desplegament de la xarxa permetrà al municipi generar la base per a, en un futur, tenir la coneguda FTTH (fibra fins a casa), que permetria distribuir serveis avançats a la llar i a negocis particulars al municipi. El desplegament de la xarxa de telecomunicacions amb fibra òptica als edificis municipals serà finançada amb les subvencions del segon Fons Estatal d’Inversió Local.

Comenta aquest article