Cultura

El concert de Joan Manuel Serrat, actuació estrella del 36è Festival Internacional de Música de Cambrils

Per Berta Ruiz

Joan Recasens, Robert Benaiges i Gemma Massagué, ahir al matí durant la roda de premsa de presentació de la programació del Festival Internacional de Música a la Torre del Port

El Festival Internacional de Música de Cambrils arriba aquest any a la seva 36a edició. La programació d'aquest any, que s'allargarà del 17 de juliol al 14 d'agost, es presentava ahir en roda de premsa en un marc emblemàtic com la Torre del Port de Cambrils. De fet, serà aquest mateix espai el que acollirà el primer espectacle del festival. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i la tècnica de l'àrea de Cultura –Gemma Massagué– van ser els encarregats ahir de presentar el cartell del festival que compta amb un total de 13 actuacions musicals, de dansa i d'altres espectacles artístics.
En la seva intervenció, l'alcalde de Cambrils va remarcar que un any més des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament s'aposta fermament per la cultura, per la música i pel festival. Segons Benaiges, "enguany assolim una programació molt interessant i de molta qualitat en tots els seus espectacles".

Joan Manuel Serrat, un dels plats forts del festival

Per la seva part, el regidor de Cultura –Joan Recasens– va repassar els diferents espectacles que enguany conformen la programació del Festival Internacional de Música. El dia 17 de juliol a la Torre del Port es donarà el tret de sortida amb un espectacle de dansa vertical anomenat "Repite conmigo" a càrrec de la companyia Delrevés. Dos dies després, s'encetarà el Petit Festival amb l'actuació al Parc de Nou Cambrils del Quartet de Saxofons Limnos i el dia 25 de juliol, la parròquia de Sant Pere serà l'escenari del concert de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. El dimarts 27 de juliol, als Jardins del Parc Samà, arribarà un dels plats forts del festival amb el concert de Joan Manuel Serrat que presentarà el seu espectacle "Hijo de la luz y de la sombra", en homenatge al poeta Miguel Hernández. El dia 30 del mateix mes de juliol serà el torn del Cor Infantil Guillem Fortuny de l'escola Guillem Fortuny el qual presentarà l'espectacle familiar "El gran alquimista". Aquest concert es farà als Jardins del Parc Samà. L'endemà, el gospel en serà el protagonista amb un nou concert als Jardins del Parc Samà amb el Soweto Gospel Choir.

L'actriu i cantant portuguesa Maria de Medeiros tancarà el festival

Per encetar el mes d'agost, el dia 2 arribarà la segona actuació en el marc del Petit Festival al Parc de Nou Cambrils. En aquesta ocasió serà el torn del duo format per Sandra Ortega& David Espinós. Dos dies després, Àlex Alguacil oferirà a la Cripta de l'Ermita un concert de piano. El dia 6 als Jardins del Parc Samà, tindrà lloc el concert amb La locomotora negra&Big Mama que oferiran un repertori de blues i swing; mentre que dos dies després arribarà l'espectacle de dansa Kontratango de la Companyia Domus del Karo, sota la direcció del coreògraf cambrilenc Francesc Fernández. Cal destacar que aquest espectacle comptarà amb la col·laboració de diferents escoles de dansa de les comarques tarragonines, les quals hi participen amb un grup de ballarines que prendran part en aquest muntatge artístic. El dia 11 d'agost al Castell de Vilafortuny tindrà lloc el concert de Jaume Vilaseca Quartet i dos dies després serà el torn de Liliane Questel que oferirà un concert de piano a la Cripta de l'Ermita. Per tancar el festival, el dia 14, l'actriu i cantant portuguesa Maria de Medeiros oferirà un concert musical als Jardins del Parc Samà on presentarà "Penínsules & Continents".

Tant Joan Recasens com Gemma Massagué van comentar que el programa ofereix un ampli ventall d'espectacles molt variat i per a totes les edats, però un any més, la música clàssica continua sent el referent principal d'aquest festival. El pressupost d'enguany estarà entorn als 300.000 euros aproximadament, 150.000 dels quals van a càrrec de l'Ajuntament de Cambrils, 50.000 més provenen d'una subvenció atorgada per primera vegada pel Ministeri de Cultura, i la resta seran aportacions de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat de Catalunya i dels patrocinadors habituals del festival.

Pel que fa als preus de les entrades, aquests oscil·len entre els 6 euros el més barat i 50 euros el més car i a partir del 15 de juny ja es podran adquirir a través de Servicaixa, a l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils o a les taquilles unes hora abans de l'espectacle.

Comenta aquest article