Informació general

Unió de Joves demana a l'Ajuntament que ampliï l'horari de la biblioteca municipal en època d'exàmens

Per Redacció

La biblioteca va romandre tancada el passat dia 8 de juny en motiu de la vaga de funcionaris

Unió de Joves de Cambrils va fer arribar ahir als dos regidors d'ERC, Jordi Savall i Joan Recasens, així com a l'alcalde, Robert Benaiges, dues queixes en referència a l'horari de la biblioteca municipal i una altra sobre els parquímetres de zona blava. Per una banda, UJ apunta que l'horari d'obertura de la biblioteca és de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, i dissabte de 10 a 13 hores. Segons manifesten, aquest horari "no cobreix les necessitats dels estudiants cambrilencs que durant l'època d'exàmens requereixen espais adients per a l'estudi". Unió de Joves proposa a la regidoria de Cultura ampliar aquest horari puntualment "tal com fan altres poblacions d'arreu de Catalunya", de dilluns a divendres de 8.30 a 24 hores.

Els joves d'Unió van voler fer un incís sobre aquest aspecte, ja que el passat 8 de juny la biblioteca va romandre tancada a causa de la vaga de funcionaris "i, per tant, molts estudiants cambrilencs que es preparen l’accés a la universitat, entre d’altres, no van poder accedir-hi". Per aquest motiu, conclouen manifestant que "perquè un poble tingui un futur millor, és absoluta i estrictament necessari que ajudi als seus estudiants en tot el que pugui, i per tant, ampliar l'horari de la biblioteca és quelcom imprescindible. A més a més, no és massa car". Segons afirmava el cap local d'UJ, Edgar Berengué, "la regidoria de Joventut ha d'esdevenir d'àmbit transversal i, per tant, ha d'oferir serveis en tots els àmbits. Oci i cultura, si, però també educació o sanitat".

Limitació a l'hora de fer el pagament de zona blava

Unió de Joves, en un altre àmbit, assegura que els usuaris de la zona blava "es troben limitats a l’hora d’efectuar el pagament del tiquet d’aparcament, ja que només s’accepten monedes i/o targetes de crèdit". En el supòsit que un usuari sigui sancionat per excedir la franja horària del tiquet d’aparcament, s'ha d’abonar la quantitat de 7 euros per tal d’anular la sanció: "Com és d’esperar, si no portem en efectiu 7 euros en monedes o bé no disposem de targeta de crèdit, no podem anular la sanció. Des d’Unió de Joves proposem que qualsevol ciutadà pugui utilitzar bitllets de 5, 10 i 20 euros respectivament com a mitjà de pagament".

Comenta aquest article