Informació general

Més d'una trentena de comerciants i veïns reclamen a l'alcalde millores a la zona del Pòsit de cara a l'estiu

Per Raquel Samaniego

Els veïns i botiguers reclamen que es creï una vorera de formigó de quatre metres d'amplada
Els veïns i botiguers reclamen que es creï una vorera de formigó de quatre metres d'amplada | Redacció

Entre 30 i 40 comerciants i veïns del voltant de la plaça del Pòsit es van presentar ahir al matí a l'Ajuntament per tal de tractar amb l'alcalde les millores que reclamen de cara a la temporada d'estiu. Alguna de les actuacions que demanen és l'adaptació d'una vorera de formigó de 4 metres d'amplada al voltant de tota la plaça i l'habilitació del seu centre com a pàrquing. Els representants que finalment van reunir-se amb l'alcalde, Robert Benaiges, van ser Francesc Domingo, del Restaurant Lizarran, Eduard Garcia, de Vodafone-MG Foto, Manel Morell, del Restaurant Casa Gallau, Jordi Font com a veí, i Sílvia Coll com a representant de la Unió de Botiguers. Benaiges va estar acompanyat pel regidor d'Urbanisme, Daniel Pallejà i per un dels tècnics d'obra de l'Ajuntament.


Portaven un total de 919 signatures, totes recollides als comerços i restaurants en només tres dies. Una de les seves reivindicacions era l'habilitació de quatre metres de vorera de formigó al voltant de tota la plaça, per garantir la bona accessibilitat. L'alcalde, segons van confirmar tant Francesc Domingo com Eduard Garcia, es va comprometre a tancar l'obra el dia 20 de juny amb els quatre metres de vorera que demanaven. D'altra banda, també van demanar que la zona central de la plaça es convertís en pàrquing durant els tres mesos de l'estiu, una petició que l'alcalde va desestimar per ser "inviable", apuntava Domingo, "a més de que era una obra privada i era massa just en el temps", doncs ahir era dia 8 de juny. Un altre punt tractat pels veïns i comerciants va ser la possible rebaixa dels impostos mentre durin les obres, previstes fins a finals de juny de l'any que ve. L'alcalde també va manifestar que no es durien a terme aquestes rebaixes fiscals.

Critiquen la poca comunicació des de l'inici de les obres

Abans de començar els treballs de la plaça del Pòsit, botiguers, veïns, l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors —entitat que porta endavant el projecte—, es van reunir per posar sobre la taula tota la planificació de les obres, i van resoldre tots els dubtes que van sorgir. Allí es va acordar que en tot moment serien avisats dels possibles talls de subministres que ocasionarien els canvis de serveis, una promesa que segons expliquen, "no s'ha complert". Segons Domingo, del restaurant Lizarran, "ha faltat previsió i comunicació", però per això han creat una comissió de representants per tal de mitjançar entre totes les parts.

Per la seva part, Eduard Garcia manifestava que tenen "por" de que no es compleixin els terminis perquè veuen que l'obra va "molt lenta". Segons va dir, van demanar a l'alcalde que la zona del Pòsit la deixin "polida" per donar una bona imatge, ja que queda poc temps per l'arribada de la temporada estival. Els veïns, comerciants i l'alcalde es tornaran a reunir el proper dia 17 de juny per acabar de tancar els acords presos ahir.
 


Aspecte de les obres de la plaça del Pòsit, ahir al matí
 

Comenta aquest article