Concurs

Mandonguilles de bacallà amb pèsols

Ingredients (aproximats):
  • 400 grams de bacallà dessalat
  • Julivert, all (2 dents)
  • 50 grams de pa ratllat
  • 1 ou
  • Sal, pebre, nou moscada
  • Farina
  • 1 ceba ben formosa
  • 1′250 kg pèsols sense desgranar
  • 1 rajolí de vi ranci
  • 1 vas de vi blanc
  • 70 grams avellanes torrades
Elaboració:

Si el bacallà no us ve preparat, el piqueu. En un bol barregeu el bacallà, all i julivert picat (jo ja tenia el julivert incorporat), el pa ratllat, un ou batut, un polsim de nou moscada, un polsim de pebre i una mica de sal si fes falta, que probablement no. Ho barregem bé i fem boletes. Les enfarinem i cap a fregim en oli d’oliva. Quan estiguin ben rosses les traiem i les reservem sobre paper absorbent. Mentrestant en una olla (cassola de fang, alternativa) hi tenia la ceba ben picada i sofregint-se ben lentament. Hi he posat les mandonguilles, els pèsols (prèviament desgranats -del pes que poso al llistat d’ingredients en devien quedar uns 300-400 grams, imagino-), un vas de vi blanc i aigua fins just cobrir per sobre dels pèsols. A bullir, i que vagi fent xup xup lentament, 20 minuts. Després afegim les avellanes torrades, picades i ho deixem 10 minutets més. I el plat ja estarà a punt.

Comenta aquest article