Informació general

S'engega una nova campanya de dinamització comercial que promou l'obertura de locals inactius al Barri Antic

Per Berta Ruiz

Cartell de la campanya situat en un local del carrer de Borràs

Des de l'Oficina del Pla de Barris i l'Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils s'ha engegat una campanya de dinamització comercial que pretén incentivar l'obertura de nous negocis comercials al Barri Antic. Aquesta campanya que porta per nom "Entra i dóna'm vida" va ser presentada ahir pel regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein–, la tècnica del Pla de Barris, –Montse Vendrell– i Sofia Joan com aparelladora.

Demanar pròrroga per a la Llei de Barris

En la roda de premsa de presentació de la campanya, Oliver Klein va explicar que enguany és el darrer any de la Llei de Barris, tot i que "la voluntat serà demanar un temps de pròrroga com han fet altres ajuntaments. Tenim dues grans obres pendents que properament començaran a executar-se com són la Torre del Llimó i el Forn del Tallero. Aquestes són dues obres molt visibles, però a banda, la tasca de la Llei de Barris es basa en uns eixos fonamentals com són la dinamització comercial i social del Barri Antic, la participació ciutadana, la memòria històrica o la recuperació del patrimoni històric". La campanya presentada ahir, segons va explicar Klein, va néixer arrel d'un estudi realitzat fa un temps per conèixer l'estat actual del comerç al Barri, Antic, "una radiografia sobre la situació comercial que també ens va donar una sèrie de propostes. Aleshores vam comprovar que molts baixos comercials al barri estaven buits i tancats i no s'incentivaven per posar-los en el mercat de lloguer".

Incentivar el comerç als locals inactius del barri

En aquest punt, segons va explicar la tècnica del Pla de Barris –Montse Vendrell–, "hem tingut el suport de Sofia Joan que és aparelladora i que ha fet aquesta feina de diagnosi dels locals inactius al barri, alguns dels quals porten molts anys desocupats. Hem parlat amb els propietaris, hem entrat, hem dibuixat un plànol del barri, hem detallat les característiques tècniques i hem fet propostes sobre quin possible ús se li podria donar, sempre consensuat amb el propietari". Sobre la dinamització comercial al barri, Vendrell va comentar que, "volem donar a conèixer el Barri Antic com un lloc idoni on fer-hi negoci, on hi poden haver moltes oportunitats. Per això, hem ideat aquesta campanya i hem confeccionat uns cartells que hem situat a diferents locals del barri que estan tancats i són susceptibles d'implantar-hi un establiment . L'objectiu és dir: 'aquí hi ha un local' i hi pot haver un negoci". A banda, en aquests cartells es donen idees sobre la tipologia del local que s'hi podria ubicar i també s'ofereix assessorament tècnic juntament amb el Cambrils Emprèn.

Des de l'Oficina del Pla de Barris s'ha confeccionat un cens amb tots els locals inactius al barri, una informació que es pot consultar a la seva pàgina web. En aquesta informació es recullen les característiques tècniques de l'edifici, del local, les seves dimensions i els possibles usos que se'n podrien derivar. Tal com va comentar Klein, "s'han detectat una cinquantena de locals inactius, una vintena dels quals podrien reactivar-se comercialment. No volem substituir la tasca de les immobiliàries, sinó facilitar i apropar els emprenedors a poder obrir nous locals comercials al barri i els hi donem idees. Hem de dir que s'estan plantejant hotels al Barri Antic, botigues de comerç al detall, bars o restaurants, però tot dependrà de la capacitat inversora dels privats".

Comenta aquest article