Informació general

La pluja posa el punt i final a la Fira 2010

Per Lluís Rovira i Barenys, Raquel Samaniego

Aspecte de la plaça d'Espanya, on es va instal·lar el mercat medieval

La Fira 2010 ja és història. Amb el castell de focs d'ahir a la nit es posava punt i final a la 53a edició d'aquest certamen que, enguany, s'ha vist emmarcat en un context econòmic "difícil" tal com va recordar el vicepresident del govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira en el discurs del passat divendres, en motiu de la inauguració oficial de la Fira. I per que no hi hagués cap dubte sobre aquest moment "difícil", ahir, i el dissabte a la nit, els fenòmens meteorològics es van encarregar de recordar-ho. És ben cert que cada any per la Fira, en un moment o altre, plou. Però ahir a la tarda, en hora punta, va fer un intens xàfec, precedit per llamps i trons, que va provocar les corredisses de la gent i va buidar de visitants el recinte firal. Tot plegat, un trist comiat a la Fira 2010.

Inauguració

El divendres a les 12 del migdia, Carod-Rovira va ser l'encarregat de tallar la cinta inaugural a l'inici del passeig d'Albert. La forta calor d'aquell dia no va fer pensar a ningú que la Fira 2010 acabés passada per aigua. El vicepresident, acompanyat per l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, pel regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein, i pel delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, va visitar diferents estands comercials de la fira dels 138 que hi havia en total. També va passar pel pavelló cobert on, entre diferents estands, es trobava el de Revista Cambrils.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va posar de manifest el paper d’aquests esdeveniments firals com a instruments de promoció econòmica i comercial, especialment en temps de crisi. "Les fires son el símptoma de la vitalitat i el dinamisme econòmic del país, un pol i un referent d’atracció", va manifestar, qui també va posar de relleu que en temps de crisi cal aprofitar aquests aparadors com a "factor de reactivació del consum i l'economia del país".

Carod-Rovira, com a cambrilenc, va voler apuntar que en aquesta fira es realitzen des de fa molts anys infinitat d'activitats socioculturals, on la gent "podia i pot xalar", i va voler recordar una de les expressions locals que més s'utilitza: l'endemà de la fira. El vicepresident va remarcar, per últim, les tres ces que caracteritzen Cambrils: cuina, cultura i calma.

Suport a la candidatura d'INEFC

D'altra banda, el vicepresident del Govern també va explicar que "en les properes setmanes" es decidirà quina ciutat acollirà la futura seu de l'INEFC a les comarques de Tarragona, a la qual opten set ciutats: Cambrils, Amposta, l'Hospitalet de l'Infant, Salou, l'Ametlla de Mar, Valls i Tarragona. Sobre Cambrils, Josep-Lluís Carod-Rovira va destacar que "és un projecte sòlid que podria acollir perfectament la seu", deixant clar però que hi opten altres ciutats. Actualment una comissió tècnica està analitzant la viabilitat de les propostes.

Mercat medieval

El mercat medieval de la plaça d'Espanya i els seus voltants, va congregar, com ve sent habitual en els darrers anys, milers de visitants. És una de les grans atraccions de la fira, ja que cada any compta amb nombrosos comerciants. A més, també ambientat en l'època medieval, es va instal·lar una zona de jocs pels infants a la plaça del Setge, que va ser una de les novetats més destacades d'enguany. Els espectacles van ser molt concorreguts i van fer que tant grans com petits s'ho passin d'allò més bé. Algunes de les activitats d'animació del mercat van ser el cercavila amb diferents personatges, taller de trapezi i taller de malabars, funcions de circ, representacions, animacions itinerants, etc.

Sorteig de la Unió de Botiguers

La Unió de Botiguers va sortejar una moticicleta, el passat dissabte a les 13 hores, al seu estand ubicat al pavelló cobert. El guanyador va ser el vila-secà Jonathan López, que va posar punt i final a aquesta nova campanya comercial cambrilenca per atraure compradors a les botiguers adherides.

Revista Cambrils, de nou present a la Fira

Revista Cambrils va tornar a ser present a la Fira en el primer estand ubicat al pavelló cobert del Parc del Pinaret. Un any més, la nostra publicació va voler apropar-se una mica més als cambrilencs i visitants, per tal d'explicar-los-hi la nostra feina. A l'estand es van exposar diferents fotografies destacades d'aquest darrer any, com pot ser del Carnaval, del Festival Internacional de Música, de la Nit del Foc o de la nevada del passat hivern, així com els treballs audiovisuals realitzats per Revista Cambrils.

Comenta aquest article