Esports

La Unió d'Escacs Cambrils rep una donació de més de 600 quilos de llibres d'escacs

Per Berta Ruiz

Un moment de les partides disputades dins el Torneig de Germanor, ahir al matí

La seu social de la Unió d'Escacs Cambrils va acollir ahir diumenge durant tot el matí, el seu tradicional Torneig de Germanor 2010. Com cada any per les dates de la Fira de Cambrils, i ja en van una desena, el club cambrilenc organitza aquest torneig per equips que reuneix els clubs de Vila-seca i de Cambrils. Cap a dos quarts d'onze es van iniciar les partides entre una vintena de jugadors cambrilencs i vila-secans, les quals es van allargar fins a dos quarts d'una. Després, es va fer l'entrega de trofeus i es va servir un aperitiu per a tots els assistents.

El club rep una donació d'uns 600 quilos de llibres d'escacs

D'altra banda, el club també va fer pública ahir la donació de 600 quilos de llibres d'escacs que ha rebut per part d'un particular, Santiago Margarit. Tal com va explicar el president de la Unió d'Escacs Cambrils –Manel Tudurí– a Revista Cambrils Diari Digital, "tot va començar el setembre de l'any passat durant la mostra d'entitats. Un senyor es va acostar al nostre estand, va fer unes partides i ens va dir que tenia molts llibres i que volia donar-los al club. Hi havia però dos problemes: tenia una gran quantitat de llibres i els tenia a Suïssa. La nostra assemblea va acceptar la donació i l'Àrea d'Esports també va donar el vistiplau".

La donació consisteix en més de 600 quilos de llibres d'escacs. Tal com va comentar Tudurí, "aquest senyor és de Barcelona, però viu a Suïssa. Ara s'ha jubilat, ve a viure a Espanya i no volia deixar tota aquesta col·lecció de llibres, ja que és una herència del seu avi i del seu pare. Hi ha llibres que tenen molt anys, són petites joies molt preuades i gairebé úniques al mercat. Tenim molts llibres de Mèxic, d'Argentina, d'arreu de l'Estat, llibres en rus, en alemany, en anglès, en francès o italià. També hi ha molta informació de tornejos sobre els anys 20, 30 o 40 d'arreu del món. A banda, també hi ha llibres sobre psicologia, matemàtiques així com revistes de molts països".

Els llibres d'escacs donats al Club d'Escacs Cambrils

Comenta aquest article