Societat

Més d'un miler de persones omplen el pavelló en la 53a edició de l'Homenatge a la Vellesa

Per Berta Ruiz

Aspecte del Palau Municipal d'Esports, ahir al migdia

El Palau Municipal d'Esports es va omplir ahir, diumenge de Fira, per a celebrar un nou Homenatge a la Vellesa, enguany arribant a la seva 53a edició. Com cada any, més d'un miler de persones es van donar cita en aquest tradicional acte organitzat per l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle. Concretament, hi van assistir uns 600 avis i àvies cambrilencs de més de 75 anys d'edat, uns 400 acompanyants entre familiars i amics i un centenar de joves voluntaris que van ser els encarregats ser servir l'àpat als homenatjats.

La jornada festiva es va iniciar cap a les deu del matí amb les respectives concentracions dels homenatjats a les places de les esglésies de Sant Pere i la de Santa Maria, al port i a la Vila. Tot seguit, es van celebrar les misses en ambdues parròquies i després de l'homilia, les dues comitives es van dirigir fins al Palau Municipal d'Esports, acompanyats amb la música de la Cobla Cadaqués.

Un festa cambrilenca molt "especial"

Abans de començar el dinar va arribar el torn de parlaments. En la seva intervenció, el nou president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle –Carles Martí– es va mostrar il·lusionat i nerviós en el seu primer Homenatge a la Vellesa com a president de la triple A. Martí també va voler agrair l'esforç dels joves voluntaris participants en el dinar i de tots els que fan possible que any rere any es pugui homenatjar els avis cambrilencs, els quals "són un exemple per a tots nosaltres". En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Carles Martí també va comentar que, "feia molts anys que estava a la junta i hi havia col·laborat, però aquest si que és un any una mica diferent. El fet de venir mudat, veure-ho una mica més de lluny, estar molt nerviós per a veure si surt tot bé i confiant molt en els meus companys". Després, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va voler adreçar unes paraules d'agraïment a l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle i al centenar de voluntaris que cada any fan possible aquesta festa tan tradicional. "Cambrils és especial, perquè hi ha molt gent que el fan especial. Un exemple és aquesta festa de la qual tots els cambrilencs ens hem de sentit molt orgullosos", va dir.

Després dels parlaments es va iniciar l'àpat. Un centenar de joves voluntaris van servir les diferents taules que omplien tota la pista del pavelló. Com cada any, el dinar va consistir en un aperitiu, uns embotits, canelons, pollastre i pastís. Al final de l'acte, com cada any, els homenatjats van rebre un obsequi de record. En aquesta ocasió se'ls hi va regalar un barret plegable. Tal com va comentar Carles Martí, "enguany hem pensat en aquests avis tan valents que se'n van de viatge i per això els hi hem comprat un barret per a tapar-se del sol i protegir-se de la pluja".

Comenta aquest article