Informació general

El primer vaixell elèctric creat a l'Estat surt de Cambrils rumb a Mallorca

Per Berta Ruiz

Aspecte del vaixell elèctric abans d'iniciar la travessia fins a Mallorca, ahir al Club Nàutic de Cambrils

Ahir a la tarda va sortir des del Club Nàutic de Cambrils rumb a Palma de Mallorca, el primer vaixell elèctric creat a l'estat espanyol. L'empresa reusenca Innovanautic SL ha estat l'encarregada de dissenyar aquest projecte, que compta amb una tecnologia pionera basada en un motor elèctric, piles d'emmagatzematge d'energia i una producció renovable a través de plaques solars i un molí de vent que serveix de generador.

Xavi Prats i Joan Carles López, socis d'Innovanautic SL, són els creadors d'aquest vaixell i els que van iniciar la travessia d'ahir. Xavi Prats va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que en aquest vaixell, "s'ha substituït el motor dièsel per un motor elèctric amb unes bateries que acumulen energia i ve complementatat amb unes fonts d'energia renovables. Quan el vaixell va vela i agafa prou velocitat passa a funcionar amb aquest generador i amb això anem guanyant una autonomia molt dinàmica. El nostre objectiu és arribar a Mallorca; anem fins a les illes com a paràmetre de comprovació i demostració que el vaixell va tan lluny com el vulguis fer anar". A banda, segons va explicar Prats, "aquest és el primer vaixell que funciona elèctricament al 100%. És una embarcació que no fa soroll, no produeix olors".

L'acte d'ahir va comptar amb la presència del delegat del Govern al Camp de Tarragona– Xavier Sabaté– i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. A l'acte de comiat de l'embarcació, també hi ha assistit l'alumne de l'Institut Jaume Huguet de Valls, Mario Cahiz, guanyador d'un dels tres primers premis pel treball de final de carrera de l'assignatura de tecnologia que li a atorgar el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona. L'alumne ha aplicat a la seva cadira de rodes un motor elèctric, amb el qual guanya més potència i velocitat.

Representants de l'empresa Innovanautic i participants en el projecte, juntament amb Xavier Sabaté i Robert Benaiges

Comenta aquest article