Informació general

Quatre banderes blaves pel litoral de llevant cambrilenc

Per Berta Ruiz

La platja del Prat d'en Forés, més coneguda com a platja del Regueral, revalida un any més la seva bandera blava

El litoral de llevant cambrilenc ha aconseguit enguany quatre banderes blaves, segons es va fer públic ahir des de l'Associació Bandera Blava d'Europa (ABAE). Les quatre platges cambrilenques que han obtingut aquesta distinció són la del Cavet, la de Vilafortuny-l'Esquirol –que es van presentar de manera conjunta–, la del Cap de Sant Pere i la del Prat d'en Forés. Turisme de Cambrils va presentar aquestes quatre platges i les quatres han aconseguit aquesta distinció de qualitat. Ahir a la tarda, quan es van fer públics els resultats d'enguany, alguns mitjans de comunicació van assenyalar la platja del Cap de Sant Pere de Cambrils com una de les que havia perdut la bandera blava a la demarcació de Tarragona. Al comprovar el llistat publicat a la pàgina web de l'Asociació de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) hi figura la platja del Cap de Sant Pere, fet que també ha estat corroborat avui per Turisme de Cambrils.

85 banderes a Catalunya

Enguany, s'han concedit 85 banderes blaves a les platges de Catalunya i 19 als ports catalans. Al Camp de Tarragona, les platges que han rebut aquesta distinció són la de Segur de Calafell, L'Estany-Mas Mel i la Calafell, de Calafell; la de Cunit; la de Coma-ruga i Francàs, de El Vendrell; la de Roda de Barà i Costa Daurada, de Roda de Barà; la de Creixell; la de La Paella i el Barri Marítim, de Torredembarra; la d'Altafulla, les de La Móra, Arrabassada i Savinosa, de Tarragona; La Pineda de Vila-Seca; la de Llevant, de Salou; les del Cap de Sant Pere, Vilafortuny i Esquirol, Cavet i Prat d'en Forés, de Cambrils; les de Cristall, Pixerota, Cala Vienesos-Platja dels Penyals de Mont Roig del Camp; les de La Punta del Riu, l'Arenal i Torn, de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant;

Pel que fa als ports esportius que han estat premiats amb la Bandera Blava són el de Segur de Calafell, el Port de Torredembarra, el Port Esportiu de Salou, el P.D l'Hospitalet de l'Infant-Vandellòs i finalment el de L'Hospitalet de l'Infant, C.N.

Comenta aquest article