Cultura

Francesca Cristina porta fins al Cafè Marro els seus "Contrastos" plens de color

Per Berta Ruiz

Francesca Cristina al costat d'una de les seves obres, ahir al vespre, al cafè Marro

Des d'ahir al vespre el Cafè Marro –situat al carrer de Frederic Mompou– acull l'exposició pictòrica "Contrastos" de Francesca Cristina. Una exposició que segueix amb la línia d'aquest local d'omplir les seves parets d'art i cultura.

Pintures de l'oli plenes de color

Francesca Cristina, nascuda a Roda de Ter i cambrilenca d'adopció des de fa més de 20 anys, és llicenciada en Belles Arts i actualment treballa com a professora de dibuix a l'institut Gaudí de Reus. Confessa a Revista Cambrils Diari Digital que feia molt de temps que no pintava, gairebé uns 10 anys, per qüestions personals i laborals. "Havia deixat aquest món una mica de banda, perquè m'havia dedicat a fer d'altres coses d'interiorisme, decoració d'interiors o pintura de murals. Tot i això, sóc professora de dibuix i per tant mai deixes aquest món. Sempre hi ha aquest contacte amb l'art". La mostra "Contrastos", que es podrà veure al Cafè Marro durant els propers dos mesos, conté un total de 15 peces de petit format, cinc peces de mida mitjana i un quadre més gran de 120x120, que presideix l'exposició en una paret del local.
La tècnica utilitzada en totes les peces és la pintura a l'oli, treballant molt els colors i el tema de la figuració. "Treballo molt els colors, m'agrada situar colors sobre una superfície i els colors en el meu cas, sempre defineixen unes formes, ja poden ser cases, barques, el mar o figures. De fet, m'agrada molt la figura femenina, m'hi sento molt identificada", deia Francesca Cristina. Sobre l'opció d'exposar en un cafè com el Marro, la pintora va comentar: "conec la iniciativa del Cafè Marro i sé que es mouen molt culturalment. Aquest estiu passat ja havia estat treballant al taller i tenia ganes de tirar endavant, i si tens perspectives d'exposar doncs això sempre t'ajuda. Tot i això, em costa després de tants anys. No és fàcil agafar els pinzells i posar-me davant d'una tela, però és un camí que ha d'anar sortint". Pel que fa al títol de l'exposició, "Contrastos", l'artista va explicar que "és la descripció d'una part interna meva: és el contrast, que em suposa realitzar l'exposició i també són els contrastos de colors que m'agraden. És una definició personal i també de la mostra".

El proper mes de novembre, Francesca Cristina exposarà a l'Espai El Pati una nova mostra, la qual portarà per títol "Vermells", un color amb el qual se sent molt identificada, "és un color molt expressiu per a mi i que també s'identifica molt amb la dona".

Comenta aquest article