Informació general

L'oposició titlla l'alcalde de "prepotent, superb i covard" per la seva actitud durant el ple

Per Raquel Samaniego

Carme Cros, del PP; Mercè Dalmau, de CiU; i Xavier Martí, de la PLIC, ahir a la roda de premsa

Els tres grups a l'oposició —CiU, PP i la PLIC— van voler expressar ahir la seva indignació per l'actitud de l'alcalde, Robert Benaiges, durant el plenari del passat dimarts al vespre. Aquell dia, l'oposició havia presentat una moció per demanar la dimissió de la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Laura Forcadell, arran de la polèmica de la Policia Local. Després de que cada un dels portaveus, —Mercè Dalmau de CiU, Carme Cros del PP i Xavier Martí de la PLIC—, defensés la seva postura, l'alcalde no va fer ni un sol comentari, així com tampoc cap dels seus socis de govern o regidors, i va donar pas directament a la votació. El tripartit va votar en contra de la moció, motiu pel qual no va prosperar.

"Va ser un espectacle esperpèntic", va començar dient Dalmau, "ja que és la primera vegada que això passa en aquest Ajuntament. És un menyspreu cap a nosaltres però també cap a la ciutadania, perquè tenen dret a saber què pensa el govern d'aquest tema". Insistentment, també, tots tres grups reclamaven als dos socis de govern, tant Salvador Matas d'ICV com Joan Recasens d'ERC, que es manifestessin i diguessin la seva. "El govern no té capacitat de diàleg ni de resposta. Tant que diu l'alcalde que és d'esquerres, progressista i dialogant, no ho va demostrar durant el ple. Va fer un exercici de supèrbia i de prepotència, per tot el seguit de cares i expressions que anava posant, que haurien de ser analitzades per un expert", continuava la convergent.

Carme Cros: "L'alcalde es creu Déu"

La regidora popular, Carme Cros, va començar la seva intervenció assegurant que estaven "certificant la defunció de l'equip de govern". L'estratègia dels que estan governant, segons Cros, consistia en un "projecte per mantindre la cadira de cada les properes eleccions", una pràctica que "la sap seguir molt bé ICV i ERC". A més, criticava que l'alcalde "sempre es posa medalles per l'Ajuntament modèlic que té, però el que no té és capacitat per negociar ni debatre". Per acabar, Carme Cros va dir que "l'alcalde es creu Déu" i va definir la seva actitud durant el ple de "covard", ja que "furta les respostes que necessita la ciutadania".

Cros va assegurar que si l'alcalde es va quedar callat després d'escoltar la moció, va ser perquè "no té arguments reals per defendre a la regidora Laura Forcadell, ni tot allò que nosaltres estàvem dient". A més, va instar a Benaiges a que com a màxim responsable del govern, que fes un "moviment dins l'equip i el reestructurés". 

Xavier Martí: "L'oposició no es pararà"

El portaveu de la PLIC, Xavier Martí, va parlar de nou de "responsabilitat política", ja que fa tres anys que la regidoria de Forcadell està "en entredit". Martí va voler advertir que "l'oposició no es pararà", i que continuaran treballant per fer que aquest tema "no es dissolgui". "Perquè es va quedar callat? És que vol tapar el tema? És que volen que es vagi diluint?", es qüestionava. "Ens sentim enganyats, com també tota la ciutadania. I exigim a ERC i ICV que s'expressi".

Comenta aquest article