Informació general

Defensa dels partits a l'oposició de la moció presentada ahir dimarts al ple

MOCIÓ SOBRE LA CRISI OBERTA A LA POLICIA LOCAL DE CAMBRILS   PLIC CIU PP    Merce

 

Volem mostrar la nostra sorpresa quan al llegir l’ordre del dia hem vist que s’havia canviat el títol a la moció presentada pels tres grups de l’oposició. Allà on exposem una Moció sobre la crisi oberta a la Policia Local de Cambrils en la qual demanem la dimissió de la regidora de mobilitat i seguretat ciutadana, el govern veu una “Moció sobre tema Policia Local”. Si el que es volia era economitzar en paraules també s’hauria pogut titular Moció PL.

 

La Regidoria de Mobilitat i seguretat ciutadana ha estat al llarg del present mandat un focus constant de despropòsits, errades i improvisació, que ja hem anat denunciant al llarg d’aquests tres anys de mandat.  Per no parlar de les diferents campanyes d'imatge la utilitat i efectivitat de les quals no sabem ben bé quina ha estat. La persona que està al front de la Regidoria no només ha perdut la confiança de l'oposició de Cambrils sinó també la de la pràctica totalitat del departament de policia per les seves contínues ingerències en els processos operatius del cos, segons hem pogut constatar a través de denúncies públiques i signades en mitjans de comunicació per part dels representants sindicals. La veritat és que no ens ha sorprès, doncs hem denunciat reiteradament les males pràctiques de la regidora. I ho hem fet malgrat la insistència de l'alcalde en que no ens assabentem de res, no llegim gens i la nostra mera presència és una molèstia imposada per un petit detall nomenat fiscalització democràtica. Doncs bé, Sr. Benaiges, comenci a escoltar el que hem de dir i actuï en conseqüència per a preservar la dignitat d'aquest Ajuntament i de la seva Policia, que no mereixen veure's reflectits en els mitjans de comunicació per conflictes  derivats de la manca de capacitat de diàleg i del tarannà autoritari.

 

La veritat és que pitjor no es podia començar: nomenant a dit, o per lliure designació si ho prefereix, a un Cap de Policia. Sr. Benaiges, es va encarregar de manifestar que l'unànime vot en contra d'aquesta oposició representava un vot contra la persona a la qual es designava. Clar que poc s'imaginava vostè que aquesta mateixa persona li presentaria en un futur pròxim la dimissió, segons publiquen alguns mitjans de comunicació, per pressions polítiques. D'aquesta etapa m'agradaria recordar-li un parell de frases seves:

 

“Dient que hi ha hagut pressions polítiques o que les nostres decisions han estat per sobre dels professionals de la policia, únicament volen desgastar el govern amb joc brut".

 

“L'oposició te una dèria amb la critica sobre el sistema de gestió del personal de l'Ajuntament i sempre posa entredit l'honorabilitat de les persones que entren a la casa amb els processos legals. Quasi mai critiquin les qüestions polítiques".

 

Escolti Sr. Benaiges, li recordem per enèsima vegada que nosaltres no hem dubtat ni dubtem mai de la professionalitat del personal d’aquesta casa, encara que vostè s’entesti en fer declaracions per demostrar el contrari. El que hem fet fins ara i seguirem fent, encara que a vostè i els seus socis de govern no els hi agradi, és crítica política, perquè aquesta és la nostra obligació i la nostra responsabilitat i el que fem habitualment amb seriositat i rigorositat. Enarca que vostè ho vulgui vendre d’una altra manera.

 

L'actitud de la regidora en aquest mandat ha estat molt desafortunada. Enviar una carta a la Revista Cambrils criticant l'actuació de l'anterior regidor de seguretat, per cert actual soci de govern, va ser per a emmarcar. Per cert, fins al dia d’avui no hem escoltat l'opinió dels regidors d'IU-ICV i d’Esquerra. Són vostès conscients del que està passant? Hem d'entendre que amb el seu silenci donen suport vostès a l’actuació de la Regidora de Mobilitat? Esperem amb certa curiositat la seva resposta.

 

Després va venir un procés d'implantació de zones blaves incoherent: ara he parlat amb els veïns ara no, ara pinto ralles de color blau ara les repinto blanques, ara els veïns es manifesten en una zona ara els hi trec les zones blaves... Més tard podem afegir el famós curs de formació d’obligada assistència per mitjà d’un decret d’alcaldia. Li recordem, per si encara no se n’ha assabentat, que dels 12 professors que impartien el curs fins i tot havia un diputat del PSC, i 8 professors vinculats directament al seu partit. És això il·legal? Vostè sap perfectament que no. És ètic? Sr. Benaiges això és lleig, molt lleig, obligar als policies locals de Cambrils a assistir a un curs impartit per membres del PSC sembla més una imposició que no pas la voluntat de formació dels agents, que per altra banda vostè sap que hi és. Respecte a aquesta obligació d’assistir al curs de formació els tribunals els han donat un disgust, anul·lant el curs de formació obligatòria, evidenciant la manca de diàleg amb el col·lectiu i la acció per via de la imposició. Per cert, encara esperem que la Regidora ens digui el nom de la persona que li va recomanar l’empresa del curs de formació policial.

 

 

 

Un altre fet aïllat que va portar cua, i que cada vegada és més comprensible en l'actual context va ser la pretensió de multar a una associació de veïns per una pancarta en la qual es reclamava més seguretat. Sembla que l'exercici de la llibertat d'expressió els causi xarampió, i fins i tot algun que altre revés judicial.

 

També podem parlar del desorbitat increment de la pressió sancionadora. Només cal fer una comparativa amb exercicis pressupostaris anteriors per a adonar-se que o bé els ciutadans s'han tornat incívics de cop i volta o bé hi ha instruccions precises des de la direcció política per a aplicar criteris de tolerància 0. Des d'aquesta oposició hem denunciat els excessos pressupostaris en matèria de multes, acompanyats d’instruccions que han estat confirmades per denúncies sindicals, d'aquestes que, segons sembla, el Sr. Alcalde no té constància, potser per que no seu a les taules on es parlen aquestes coses.

 

Podríem parlar també de la capritxosa assignació de recursos. Mai la policia de Cambrils havia tingut tants vehicles, PDA’s per a garantir el procés sancionador més ràpid i efectiu, i fins i tot un armari clauer valorat en 12.000 euros. I no obstant això els agents treballen en unes instal·lacions obsoletes, dissenyades per a 35 agents i que acullen avui, per dir-ho d’alguna manera, més de 100, entre policies i administratius.

 

I tot i que sembli mentida encara hi ha més. El nomenament de coordinadors d'àrea sobre la base de criteris subjectius. Quatre caps de policia en tres anys. L’assignació d'agents al servei de grua.  Contractació de dos tècnics de mobilitat, quan a Tarragona ciutat només hi ha un. Per cert,  el més sorprenent és que al final es dissenya un pla de mobilitat… fet per una empresa de València. Tot un exemple de contenció en la despesa i austeritat en aquests temps. I per últim parlem de les campanyes d’imatge amb noms com “Vine i ens coneixes”, “Junts per la seguretat”, i la darrera “Compromesos amb tu”. És vendre que tot són flors i violes quan la realitat és molt diferent.

 

Tampoc podem oblidar que en una situació de crisis mai viscuda a Cambrils, amb més de 50 agents de baixa, ni la Regidora ni l’alcalde no s’hagin dignat a donar la més mínima explicació als membres de l’oposició, ni a la població,  negant primer qualsevol problema i després tancant-se en banda i qualificant de mentides tot allò que no volien escoltar o que no podien contestar.

 

Fets aïllats? En absolut. Manies de l'oposició? Tampoc, en tot cas denúncies sustentades i confirmades pels tribunals i pels propis agents de policia a través dels seus enllaços sindicals. Des d'aquesta oposició vam proposar crear una comissió d'investigació per a aclarir els conflictes de la policia local que van acabar amb la dimissió del Sr. Berguedà. També es va demanar en el seu moment la reprovació de la Sra. Forcadell. I ara, lamentablement, ens veiem obligats a demanar la seva dimissió i la del Cap de Policia. És l'únic camí digne que li queda. L'actitud autoritària de la Regidora, les seves decisions erràtiques, capritxoses i sense sentit, les contradiccions, les mentides, els acords incomplerts i la seva errònia percepció del que ha de ser la direcció  política han acabat creant un conflicte en el si de la Policia Local. Desprès de tot això podem arribar a la conclusió de que hi ha un conflicte, fet que vostès negaven fins la setmana passada, avui sabem que hi ha una taula de negociació i un mediador, per tant ens han mentit a nosaltres i a la població. A més, les actituds prepotents dificulten el tancament d'acords, el que òbviament és el motiu pel qual ni la Regidora ni vostè Sr. Benaiges han tingut la voluntat per a asseure's a una taula de negociació, delegant la labor en uns representants dels quals tenim moltes ganes de saber en base a quins criteris han estat escollits.

 

Sr. Benaiges: pensi en la responsabilitat que recau sobre les seves espatlles. Poca broma amb les epidèmies per que el bon nom de Cambrils i les seves institucions estan en joc, i per això li demanem que si la Regidora no decideix per si mateixa presentar la seva dimissió sigui cessada d’immediat per vostè, ja que en cas contrari també hauria de dimitir per la seva complicitat en tot aquest enrenou, i com a responsable final de les accions d’una persona a la que va donar públicament suport per tal de solucionar  uns conflictes i aplicar una nova gestió del model policial. I aquest és el resultat: mai un regidor d’aquesta casa havia causat tanta crispació als propis funcionaris, havia vulnerat les condicions laborals del personal, mantingut una actitud impositiva i autoritària i havia generat un clima laboral insostenible.

 

I per això, Sra. Forcadell, estem demanant la seva dimissió i la del Cap de Policia el Sr. Josep Francesc Martínez. Li demanem que sigui valenta i no s'amagui al darrere del Sr Benaiges i contesti el que cregui oportú i justifiqui si pot el que hagi de justificar.

 

Li exigim que deixi pas a una persona amb més capacitat de diàleg que retorni la dignitat al cos de Policia Local de Cambrils, que durant molts anys ha estat un exemple i un referent a tot Catalunya. S’ho mereixen els agents i s’ho mereix la població de Cambrils.

INTERVENCIÓ  Carme

 

La Regidora de Mobilitat ha estat al llarg del present mandat  centre de atenció en el dia a dia tant per part dels ciutadans de Cambrils, com en els mitjans de comunicació, i  no pels seus èxits al capdavant d’una regidoria tan important com és la de mobilitat i protecció ciutadana, sinó pels despropòsits, errors i improvisació,  fets que hem denunciat reiteradament els grups de l’oposició així com de la manca de capacitat de diàleg i el tarannà autoritari que han denunciat anteriorment diverses associacions  i la pròpia policia local.

 

3 anys en que podríem enumerar una per una, decisions, actuacions i canvis de directrius segons bufa el vent que s’han portat a terme en aquesta regidoria: Però per no passar-me de temps i em talli el dret a paraula a la que vostè sr. Alcalde ens té a l’oposició acostumats, que no així als seus socis de govern, en recordaré  un quants més significatius:

 

·     El nomenament de 3 coordinadors d'àrea sobre la base de criteris molt subjectius.

 

·     Nomenant  per lliure designació d’un Cap de Policia. Persona de la seva confiança  que presentaria en un futur pròxim la dimissió, per pressions polítiques.  

 

·     Un procés d'implantació de zones blaves absolutament esbojarrat, amb declaracions contradictòries de la regidora i de l’Alcalde i decidint l’ubicació segons quina associació pressionava més.

 

·      Un curs de formació per mitjà d’un “decretazo”, al que sembla que el seu partit s'està acostumant últimament.

 

·     Increment de la pressió sancionadora, convertint la recaptació per multes en una necessitat. Instruccions precises des de la direcció política de la regidora de Mobilitat.

 

·     Crear un clima de tensió entre els membres de la policia amb decisions, instruccions i reorganitzacions de treball canviants amb cada Cap 4 en 3 anys.

 

·     Pressions i amenaces a la Policia, etc.

 

 

Des de el partit Popular ja varem denunciar fa uns dies, el malbaratament , en PDA’s, armari clauer de 12.000 €, carril bici  que es va fer fa 2 anys i ara es torna a fer de nou per uns 400.000 € .

 

I la despesa més important una seu per APARCAM amb unes instal·lacions més que per oficines per dipositar els cotxes que s’emporta la grua que ens costa....1.400.000€  En lloc d’una comissaria de policia que fos digna no tan sols pels que hi treballen, sinó també per la dignitat i la privacitat dels cambrilencs.

 

 

Des de Partit Popular Li volem recordar  que es va demanar en el seu moment la reprovació de la Sra. Forcadell. I ara, lamentablement, ens veiem obligats a demanar la seva dimissió i la del Cap de Policia escollit per vostè. És l'únic camí digne que li queda.  Sra. Regidora, torni la dignitat a la policia Local estalviï més espectacles a la ciutadania de Cambrils

Comenta aquest article