Informació general

El Col·legi de Periodistes protesta davant l'Ajuntament de Cambrils per convocar una plaça "d'auxiliar de premsa"

Per Redacció

La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha fet pública la seva disconformitat pels requisits de la convocatòria d'un concurs-oposició per a la selecció d'un periodista per cobrir una plaça "d'auxiliar de premsa" a l'Ajuntament. Segons ha denunciat el Col·legi de Periodistes, en aquesta convocatòria no s'exigeix als aspirants ser periodistes, tan sols el graduat en ESO tot i que les funcions a desenvolupar així com el temari plantejat, són propis d'un periodista "altament qualificat i amb una notable especialització".

"La professionalitat no pot ser un mèrit, ha de ser un requisit"

El president de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ignasi Soler, ha enviat una carta a l'alcalde, amb data de 25 de maig, per comunicar-li aquest fet. En aquesta carta Soler es congratula de que l'Ajuntament hagi creat una plaça de funcionari amb aquest perfil, "es reconeix així la importància dels processos de comunicació pública i la necessitat de comptar amb professionals qualificats per garantir la seva correcció i eficàcia".
Tot i això, segueix dient Soler, "hi ha en la convocatòria un punt totalment contradictori: no s'exigeix als aspirants ser periodistes. Ens sembla que 40 anys després d'haver-se instituït la llicenciatura de Periodisme i sent la condició de llicenciat universitari un requisit per pertànyer al nostre Col·legi de Periodistes, la disposició de la convocatòria de requerir tan sols el graduat en ESO per accedir a la plaça és un pas en fals. En aquest cas la professionalitat no pot ser un mèrit, ha de ser un requisit".

"Ens fa dubtar de si l'Ajuntament ha entès i ha valorat correctament el paper dels mitjans de comunicació en la societat actual"

En la carta enviada a l'Ajuntament, Ignasi Soler conclou dient que "aquest fet ens fa dubtar de si l'Ajuntament ha entès i ha valorat correctament el paper dels mitjans de comunicació en la societat actual i la necessitat de les administracions públiques donin exemple d'exigència professional quan la informació de servei públic viu moments difícils pels problemes tant de credibilitat com de viabilitat econòmica".

Comenta aquest article